21 december 2011

Vi har inte bett om skattefinansierad islamism

Judar är ett hatobjekt för islam, och kan därför rimligen inte beskyllas för att konspirera tillsammans med muslimer för att få behålla de seder de har gemensamma. Halalkött finns överallt, men det går inte längre att hitta koscherkött i affärerna. I Sverige är det faktiskt få judar som bryr sig om köttet kommer från ett kosherslaktat djur.

Också i frågan om omskärelse av gossebarn har attityderna ändrats. Många judiska mödrar låter sina söner slippa omskärelsen. Anledningen är att judendomen liksom kristendomen går att tolka på många sätt. Hederskulturen är inte som i islam inbyggd i religionen.

Sveriges Kommuner och Landsting bör inte erbjuda omskärelse av pojkar. Judar har i alla tider skött detta snyggt och diskret, och de har duktiga läkare. Nu har det på kort tid kommit hundratusentals muslimer till Sverige med krav på att svenska läkare ska ordna deras söners "religiösa och kulturella identitet" på skattebetalarnas bekostnad.

Vi har inte bett om skattefinansierad islamism bara för att myndigheterna inte kan få stopp på köksbordskirurgin (om de ens försöker). Snacka inte om att bebisarna ska lemlästas till "självkostnadspris", det är helt enkelt fel att staten legitimerar det.

Ingreppen är oåterkalleliga, smärtsamma och medicinskt helt onödiga. Men att kräva ett förbud är kanske att gå för långt. Är det verkligen socialstatens uppgift att i alla sammanhang hävda barnets rätt gentemot föräldrarna? Å andra sidan måste hänsynen till barnet väga tyngre än den respekt religionen anser sig berättigad till.

Ett förbud mot omskärelse är politiskt omöjligt. Judiska organisationer borde därför inse att de inte har någon intressegemenskap med företrädare för en så omänsklig lära som islam.

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Judarna har använt omskärelsen som ett tecken på någon individ tillhör "Guds utvalda folk" och det kan naturligtvis försvaras i den tid då det skapades. Ty judarna är ett mycket speciellt folk, som skilde sig från alla andra folk (jag är inte själv jude) och således gör skäl för sin beteckning: De bland övriga hedniska folk så oerhört vanliga barnoffren till de hedniska gudarna ("passing through fire"), spädbarnsmorden, överlämnande av barn i skogen och aborterna m.m. förekom nästan inte alls bland judarna där man uppfattade ett barn som en Guds gåva. Ta därtill att de hade en Gud (Jahve) som man kunde kommunicera med och som ansågs ha skapat hela världen i enlighet med vissa naturlagar (vilket var förutsättningen för vetenskapen) istället för en ondsint hednisk gud som man skulle offra till för att beveka (=alla övriga hedniska kulturer inklusive Allah), så förstår man deras betydelse. Deras insatser för vetenskapen och det moderna samhället är ovedersägliga.
Men naturligtvis är omskärelsen bara en föråldrad sed även om den kan ha vissa medicinska fördelar (minskar frekvensen livmoderhalscancer hos kvinnor). Men numera fyller ju dopet samma roll som omskärelsen. Vi kristna är alla judar i vårt sinne, därför att vi har övertagit den Gud som judarna lärde oss om och de moraliska regler som de hade (Tio Guds bud) etc.,etc.
För övrigt så håller jag med Knute om hur vi skall förhålla oss till omskärelsen - låt det ske privat. Men judendomen hänger ju inte på olika enkla seder om att undvika griskött, äta kosher etc,. etc. utan är något mycket mycket större.
/SB

Knute sa...

Magnifikt SB, precis så är det ju!

Knute sa...

Nu sätter Malmös judar ner foten

Frågan, vilka det är som ligger bakom hetsen, besvarar han utan att sväva på målet:

– Det är uteslutande muslimer. Vi har ett problem i Malmö; att här finns muslimer som inte gillar judar. Men det är något som media väljer att förtiga. Att tala om det anses inte politiskt korrekt och man är väl rädd för att framstå som rasistisk. Men man måste ju ändå säga sanningen.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/12/14/Nu-satter-Malmos-judar-ner-foten/

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/12/malmos-judar-talar-klartext-om-muslimsk.html

Ann-Marie sa...

Återigen ett tecken på att gamle Mo snodde saker och ting från andra religioner och låtsades att det var från allah.... bara för att det passade hans MO. Han led av Jesusavundsjuka och ville att folk skulle se upp till honom också. Vilken patetisk figur!

Anonym sa...

Balanserad och välavvägd artikel, bra skrivet Knute, själv är jag hedning men med samma insikt om hur den Judeo-Kristna traditionen format oss och vad den bidragit med. God jul på dig och alla andra på EKP!!!

Anonym sa...

Vari ligger skillnaden mellan halal och kosherslaktat kött?

"Judarna sätter ner foten" skriver Knute, men från judiskt håll verkar det finnas skilda åsikter om den saken och representanter från judiska församlingen gör här gällande att det är svenskar som utsätter muslimer, judar o romer, under som vanligt benämningen "minoritetsfolk" för förföljelse,så min andra fråga är till vilken version ska jag sätta tilltro till?

http://arabnyheter.com/sv/2011/08/15/ordforandena-i-sveriges-judiska-forsamlingar-framlingsfientlighet-beror-oss-alla/

Knute sa...

Verkligen "ridderligt" att vilja beskydda sina islam-nazistiska plågoandar.

Knute sa...

Tack för uppskattningen Anonym, och God Jul!

Maverick sa...

Man känner i maggropen om något inte är rätt och riktigt.
Och att skära bort friska kroppsdelar som "gud" har skapat oss med, hör till detta.

Cello Jr sa...

Bäste Knute,

med all respekt (givetvis, eftersom vi är gamla vapenbröder), men din beskrivning är lite
väl enögd. Och du vet att jag tycker du är lite väl filosemitisk.

Jag utgår från att Judiska Centralrådet är representativt för svensk judenhet (jag undviker ordet judar, därför att det finns gott om sekulariserade judar, som bara är judiska till etniciteten), och rådets inställning till
koscherslakt och omskärelse är väldigt. . . tja, koscher!

Med andra ord, hur "snyggt" judar än sköter omskärelse, så bör det förbjudas. Även om Judiska Centralrådets Lena Posner-Körösi hotar med att göra det i Danmark.

Du vet förstås att hon även i Haaretz kallat SD för brunskjortor. Skall vi fjäska för sådana
människor?

Du bör kolla fjärdedelsjuden Christopher Hitchens fördömande av omskärelse, läs även halvjuden Jamie Glazovs åsikt på Frontpage Magazine, kolla Penn & Teller på Bullshit!

You Tube

Cello Jr sa...

P.S. På tal om att göra gemensam sak med islamister, läs Ted Ekeroths syn på saken:
Lena Posner-Körösi gör gemensam sak med islamister

Knute sa...

Med den här invandringstakten av 100.000 om året så börjar muslimernas andel av Sveriges befolkning närma sig 10 procent. Som jag skrev är nog ett förbud mot omskärelse av pojkar politiskt omöjligt. Men det hindrar ju inte att man fortsätter att upplysa om hur fel det är.

Anonym sa...

sjukvården bör utföra ingreppet för en rimlig kostnad åt dom som önskar och har växt färdigt!
men att blanda i barnen i vuxnas sexuella önskemål är fel!
att tvinga på sina barn heterosexualitet är ju olagligt,men visst hjärntvättas barnen tidigt då oxå?

Berit sa...

I min enfald trodde jag att heterosexualitet var det normala och avsedda annars skulle vår art vara utdöd för länge sedan

Knute sa...

En lokal domstol i Køln har stemplet omskæring af små drengebørn som ‘grov legemsbeskadigelse’ og herhjemme er de store partier stemt for et forbud mod denne barbariske, før-kristne skik.

Jøder og muslimer himler naturligvis op om religionsforfølgelse og hvad ved jeg, men gamle hedenske ritualer som enkebrænding, rituel kannibalisme, menneskeofring o.s.v. er naturligvis også uforenelige med Guds rette lære.

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2012/07/18/forbud-mod-omskaering-pa-vej/

Anonym sa...

Offerkoftan igen.
Koscherslaktat djurplågat kött finns inte i affärer i lika stor mängd eftersom muslimserna godkänner kött som inte riktigt är halal, så de kan slaktas medvetslöst, vilket judar inte godkänner.
Varför är det viktigare med judars religion än djurs lidande?
Ni svälter fan inte om ni inte får tortera!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.