23 december 2011

Så här startar terrorism

I saudiarabiska läroböcker för 10:e-klassare, tryckta för läsåret 2010-2011, lär sig eleverna hur man ska hugga av händer och fötter på en tjuv. Eleverna undervisas också om att förintelse av det judiska folket är absolut nödvändigt. "Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna och dödar dem. ... Det är en jude bakom mig. Kom och döda honom. "

Men vad har det med oss att göra?

Saudiarabien är det land där den mest grundläggande islamisk läran, wahhabismen, praktiseras. Med oljepengar finansierar Saudiarabien byggandet av moskéer i USA, som sedan till stor del bemannas av radikala imamer som skickats hit från Saudiarabien.
Kungariket skänker också miljoner till universitet för att försäkra sig om att man anställer professorer som predikar hat mot Israel och i många fall också hat mot USA.

Vi borde kanske fråga oss, varför vi är så kritiska mot Israel vad gäller kraven på förhandlingar, när det är helt klart och tydligt att den här typen av hat mot judar predikas i hela arabvärlden.
Sedan bör vi också fråga oss varför vi fortsätter att förlita oss på länder som Saudiarabien när det gäller vårt oljebehov, i stället för att utvinna mer av vår egen olja. Vi kan starta med att borra mer i Alaska, och bygga den rörledning från Kanada till Texas som Obama är sådan motståndare till. Han säger att "det behövs fler studier".

Vad vi behöver studera är förhållandet till Saudiarabien och vad som kommer från ett förhållande med det landet.

17 Kommentarer:

Peter sa...

Här kommer jag att tänka på riksdagskvinnan Cecilia Magnusson (M), som medverkade, iklädd slöja, när den wahhabistiska moskéen invigdes i Göteborg.

Jag kommer också att tänka på den norske ministern (eller höge politikern) som på frågan från Saudiarabien om de kunde få bygga en moské i Norge svarade: "Visst, om vi får bygga en kyrka i Saudiarabien."

Det är skillnad på folk och folk, eller på land och land, om man säger så.

Ann-Marie sa...

Kommer snart till en skola nära dig?!

Ottoman sa...

Har du någon källa för det här??

Berit sa...

Vem avser frågan Ottoman?

Om du syftar på artikeln jag (Berit) skrev leder länken men röd text i första meningen till en rapport från Fox News national correspondent Catherine Herridge.

Vissa funderingar är också mina egna. Specificera vad du undrar över.

Ottoman sa...

Fox News ljuger per definition. Man får alltid utgå från att det Fox säger är lögn och helt fel. Säger Fox A så är sanningen närmare B.

Berit sa...

Ottoman, har du någon källa för det?

Anonym sa...

Ottoman.
Om FoxNews ljuger så mycket hur kan dom då vara den mest populära cabel news organisation dom senaste 10 åren?
//Arne

Anonym sa...

Hamas stadga (1988), paragraf 7, ger ett citat som tillskrivs Mohammed (av al-Bukhari mfl):
”Domedagen kommer inte förrän muslimerna strider mot judarna (och dödar dem), när juden gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska då säga: O muslimer, o Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas
Rätt intressant att osmanen Ottoman påstår att detta är lögn -- när det passar honom -- och när det citeras av Fox News. Är det för att du vänder dig till kufar, Ottoman?
/ Steve

Anonym sa...

Utanför ämnet.
Är det någon som vet varför Fria Tider sajten inte fungerar?
//Arne

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

FT ligger förmodligen på samma servrar som dom som hacker-gruppen Anonymous har attackerat och drabbas därmed dom också. Dom ligger tydlien på en pedofil-vurmande server, därav Anonymous intresse.

Ottoman sa...

Googla fox news kritik så hittar du tonvis med kritik mot detta skämt till journalistik.

Arne: Ja, vad säger det om amerikaner?

Berit sa...

jag hittar ingen vederhäftig kritik. Har du några underbyggda egna åsikter om något speciellt att komma med?

Ann-Marie sa...

Ottomanen får väl se till att specificera sin antipati för Fox lite mer än så här...

Anonym sa...

Bloggen ”USA-val” ger tre exempel på republikansk kritik av Fox News. Först vänsterrepublikanen David Frum. Vad, sägs inte. Två, en radiovärd som säger att Sean Hannity på Fox ska hålla i välgörenhetskonserter i sommar, men väldigt lite av pengarna går till välgörande ändamål. Och tre, senator Coburn (R-OK) protesterar när någon säger att man kan komma i fängelse om man inte har försäkring (under Obamacare). Nejdå, säger Coburn, det är inte alls avsikten. Även om Fox säger det.
-- Ack ja.
http://www.usaval.se/president/republikansk-senator-kritiserar-fox-news/
- Håller man sig till svenska media får man inget begrepp om debatten i USA. För egen del har jag National Review (och The Corner) som grund. Det som sägs där kommer (i princip) aldrig i svennemedia.
- Svennemedia vet t.ex. att Sarah Palin är dum. Korkad. Efterbliven…
- Sarah Palin, f 1964, har varit borgmästare i Wasilla (1996-2002) och guvernör för Alaska (2006-2009). Alaska har 685.000 invånare, men den (del)statliga sektorn är större än i andra delstater.
- Palin hade helt exceptionella "approval ratings" som guvernör: juni 2007 93%, november 2007 83%, maj 2008 69%... Folk gillade att hon t.ex. sålde företrädarens "privata" tjänsteflygplan på Ebay, och stoppade "bron till ingenstans".
- Och henne kallar svennemedia korkad! Not very smart...
/ Steve

Anonym sa...

Ottoman.
Kan du nämna någon nyhets organisation som inte får kritik?
//Arne

Anonym sa...

Man förstår varför Israel lägger ofantligt mycket pengar på sitt försvar och spaning. Om nu "Allah-ackbar-folket" snart igen kommer försöka sig på ett angrepp på Israel, så kommer dom ännu en gång förlora både kriget, sitt flygvapen och sin heder.

/AnnaPanna

Knute sa...

STRATFOR hackad - av ryssar eller islamister?

STRATFOR är amerikanskt företag som sysslar med global underrättelsetjänst, "The Shadow CIA". Nu är deras hemsida stängd på grund av en hackerattack. Gruppen Anonymous dementerar att de ligger bakom.

Kanske det var någon som inte gillar att folk kan få veta all världens mörka hemligheter som avslöjas av STRATFOR. Till exempel var det bara STRATFOR som ville avslöja att massakern i Liège i Belgien var en islamistattack.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.