14 december 2011

Stäng hela regeringsbyråkratin på obestämd tid

När Obama tillträde presidentposten hade Democrats kontroll i både the House och Senate och de hade haft den kontrollen ända sedan januari 2007.
Under det mesta av den tiden kunde de inte åstadkomma en budget. USA har inte haft en budget sedan april 2009 och Dems. fokuserade på att använda lånade pengar till 800 miljarder dollar i misslyckade "stimuleringsprojekt", Obamacare och finansiella redformer som skapade mer arbetslöshet.
Det var därför som Republikaner vann många platser i de senaste valet och nu har majoritet i åtminstone the House.

Nu har det Republican-dominerade House passerat förlängningen av den minskning man haft i "Payroll tax", en skatt på lönen ( som dras för finansiering av allmänna pensionen samt socialiserad sjukvård för gamla). Man har ett förbehåll och det är godkännandet av Keystone pipeline, från Kanada till Golfkusten och som skulle skapa 20.000 amerikanska jobb och göra oss mindre beroende av oljerika staten som är sponsorer av terrorism.

Men det är helt enkelt för mycket för Obama och hans miljö-marxister. Han hotar att lägga veto mot lagförslaget om det godkänns av Senaten (vilket är tveksamt), och därmed stänga regeringen om de inte driver igenom den arbetsdödande budget som han själv föreslår. Det måste ske på hans villkor för han har en viktig semester på Hawaii som han måste åka på.
Den enda anledningen, om det nu blir en avstängning, (vilket jag betvivlar), kommer att bero på att Dems. senatorer vägrar att godkänna budgeten, eller att Obama vägra skriva under. Vem som än bär skulden är det en Democrat.


Nästan hälften av alla väljare som registrerat sig för Democrat Party tycker att Regeringen är det största hotet mot nationen. Bland Republicans är det 82%.

USA's skuld har ökat med 48,994 dollar per sekund sedan Obama tillträdde!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama är ju helt värdelös, det har man ju insett. Tyvärr befarar jag att han kommer att sitta kvar över nästa val.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.