17 december 2011

Det är flickornas jobb!‏

Bilden är från en broschyr från det danska Brottsförebyggande rådet i syfte att lugna allmänheten med texten: "Tvärtom är nästan lika osannolikt".

Dansk TV2 upplyser att 50% av unga kriminella mellan 15 och 19 begår nya lagöverträdelser inom två år efter att de har utstått sina straff, medan det bara är 30% av männen mellan 35 och 39 år som fortsätter.

Med jämna mellanrum får vi således rapporter om kriminaliteten i Danmark, men är de värda någonting? De manipuleras ofta av kriminologer eller annat gottfolk.

En sådan "utredningsrapport" från "Kommissionen om ungdomskriminaliteten" publicerades i Jyllands-Posten i september 2009. Men Ralf Pittelkow plockade helt isär rapporten och avslöjade den sedvanliga kriminologibluffen.

Denna bluff har pågått under många decennier, framburet av mentalhygienrörelsens tankegods genom personer som H.H. Brydensholt, Flemming Balvig, Erik Nørgaard, Tine Bryld, Henning Koch, Berl Kutschinsky, Jörgen Jepsen, Peter Ege, J. Vestergaard,
Mogens Hansen med flera. *

Det gäller dels att lugna befolkningen och dels att få dem att tro på de "goda" resultaten av psykoterapi av de kriminella, och därmed stärka och bredda sitt eget fackområde och säkerställa den fortsatta utvecklingen av mentalhygienideologin.

I verkligheten var den bästa lösningen på kriminaliteten att man inte upptäckte brotten, sa man.

Även om Hans Henrik Brydensholt trodde helhjärtat på mentalhygienidéerna, förklarade han dock att de brottsförebyggande resultaten var lite si och så, för först när brottslingarna nådde 25-30-årsåldern och blev intresserade av att bilda familj var de var mogna för påverkan. Därför gav man dagar med frigång från fängelset så de kunde träffa en flicka, eller tillät besök av kärestan i fängelset.

Det är alltså flickorna som ska rädda dem ut ur kriminaliteten. Det är förmodligen betydligt billigare än statens insats!

Tyvärr har Pittelkows inlägg om rapporten om ungdomsbrottsligheten knappast gjort något större intryck i Folketinget, så man har nog fortsatt som tidigare. Det kommer knappast att hända något väsentligt förrän man tar tag i det ondas rot och sätter den avgudade mentalhygienideologin på porten.

Ska man rensa kirskål, måste man gå i djupet och ta med rötterna.

* Har dessa människor någon gemensam nämnare? Ja, politiska röda nyanser!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

"Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden."
Winston Churchill

xbenedictx

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.