22 december 2011

Svineri

Sverige ivrade under 2010 för att så många som möjligt skulle vaccineras mot den så kallade svininfluensan, särskilt barn. Men andra varnade.

När vaccinationerna var över visade det sig att en del barn hade fått en mycket sällsynt sjukdom, narkolepsi, en slags sömnsjuka, som inte kan botas.

Narkolepsi visar sig genom enorm sömnighet samt mardrömslika syner, även vid högljus dag. Att det är katastrofalt för de drabbade barnen säger sig själv eftersom inlärning och skolgång kräver att man är vaken och följer med.

Men nu antyder man i de svenska tv-nyheterna att det kan ha funnits flera andra biverkningar av vaccinationen, utan att dock närmare utveckla vad det handlar om.

Är det de stora läkemedelsbolagen som slarvar med forskningen innan de skickar vaccinet på marknaden?

11 Kommentarer:

Anonym sa...

När läkemedelsföretagen lägger ner mycket tid och pengar på forskning blir kostnaderna höga och medicinerna dyra och då anklagas de för att vara giriga och dra ekonomisk fördel av att människor är sjuka.
Lisa//

Anonym sa...

Vi konspirationsteoretiker tar inga sprutor och vi får inga biverkningar. Dessutom förlitar vi oss på naturmedicin och hälsokost. Vi är lite smartare än den vanliga befolkningen. /// SS

Anonym sa...

Kolla http://liveteftersprutan.blogspot.com/
Där finns folk med alla möjliga biverkningar av pandermix.
Lunkentuff

Ann-Marie sa...

Lisa; hur många av läkemedelsföretagens mediciner läker sjukdomar? Deras produkter bara kamouflerar symptom så att dom kan sälja ännu lite mer av sina produkter. Och jag håller med SS...

Anonym sa...

Hur många läkemedel som verkligen läker, vet inte jag . Gör du?
Oändligt många sjukdomar är inte "läkbara" men mediciner gör symptomen mindre märkbar och smärtan uthärdlig.
Går det att hitta en vettig balans?

Lisa//

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Lisa. Man har kunnat bota cancer sedan 50-talet och då menar jag verkligen bota. Inte det här tramset med cellgifter och strålning. Det är sannolikt enbart den yttersta eliten som har tillgång till sådana lökemedel. Den stora dumma massan får nöja sig med all denna skräp som dom har bestämt åt oss att vi skall ha. Samma sak med alternativ energi. All sådan forskning har tryckts undan och en del uppfinnare har t o m blivit mördade och deras forskning försvunnit. Av samma skäl där. Gratis energi lönar sig inte.

Ann-Marie sa...

Lisa; nej, jag vet inte heller något läkemedel som läker... det är just det. Varför vet vi inte det, med tanke på hur mycket tid och pengar som läggs ner på forskningen. Och Robin S har rätt i det han skriver också. Man skulle kunna skriva hur mycket som helst i ämnet men det finns det inte plats till här. Jag ville bara att du skulle öppna ögonen lite grann och inte ha alltför stor tilltro till pillerfabrikanterna...

Berit sa...

Robin, det du påstår strider fullständigt mot den fria marknadens politik. Vetenskapliga upptäckter, uppfinningsrikedom och entreprenörskap skapa bättre varor och tjänster till lägre priser.
Om en grupp människor kan erbjuda en bättre eller billigare produkt, ligger det i deras intresse att erbjuda produkten på marknaden. Andra är fria att starta en konkurrerande verksamhet och tvinga andra företag att förbättra sin egen produkt eller minska sitt pris.
Det har aldrig funnits ett företag som framgångsrik lyckats krossa alla konkurrenter i en fri marknad.

Maverick sa...

Där ser man faran med att lita på auktoriteter, och "experter".
Läkemedel läker inte, och det gör inte heller läkare, trots namnet.
Det mesta av vår sjukvård är endast ett behandlande av symptomen, vilket de flesta som uppsöker vårdcentraler och lasarett är nöjda med, eftersom inte heller de är villiga att göra något åt orsakerna till sina åkommor och besvär.

Anonym sa...

Tack Robin Shadowes och tack Maverick för era inlägg. Jag vill se mer av era kommentarer här.
/// SS

Anonym sa...

Även om nu inte läkemedel "läker " ska vi nog komma ihåg att många människor kan leva ett drägligt liv tack vare mediciner. Jag tänker på en kusin som har diabetes 1 men lever normalt tack vare insulin; hennes make, brandman, som stod ut med svåra smärtor efter brännskador tack vare smärtstillande tabletter och antibiotika medan hans kropp med läkares hjälp återställdes. Vi kan nog inte kräva att kroppens "åldrande" och slitage ska gå att reparera men vara glad om vi får hjälp att stå ut med nedbrytningen. Medellivslängden ökar ständigt och livskvalitén likaså.
Lisa//

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.