20 december 2011

Telefonförbud och distraktioner

Det är inte Statens ansvar att reglera användningen av mobiltelefoner, inte ens på statliga vägar.
Dessutom finns det inget övertygande skäl för det. National Highway Traffic Safety Administration säger att 3092 döda i trafiken i fjol orsakades av att förarna var distraherade.

Men att använda en mobiltelefon är bara en av många distraktioner. Äta och dricka medan man kör är två andra distraktioner som är mycket farligare än att prata i telefon.
I själva verket fann NHTSA under 2009 att 80% av alla bilolyckor orsakades av att förare åt och drack i bilen - speciellt kaffe-drickande, toppade statistiken - inte telefonanvändning.
Om man sedan tittar på ytterligare trafikdata finner vi att antalet döda i trafiken har minskat från 2,1 per 100 miljon fordonsmil år 1990, när nästan ingen hade en mobiltelefon, till 1,1 miljon år 2009, när nästan alla har telefoner.
(Instapundit)

National Transportation Safety Board vill ha ett totalförbud av mobiltelefon under körning, även av de man kallar "handsfree". Många kommer att protestera mot detta och kalla det ännu ett regeringsingrepp mot vår frihet, men vi bör kanske tänka två gånger innan vi bråkar för mycket.
Frank J. Fleming säger att vi ska vara glada och tacksamma att staten låter oss köra överhuvud taget.
Tänk om det var så att bilar inte hade funnits i ett århundrade, utan i stället uppfunnits i dag. Finns det någon anledning att tro att de skulle godkännas för enskilt bruk?
Under en tid av förbud mot glödlampor, skulle du betraktas som om du vara en "Hitler som föreslår den slutliga lösningen", om du kom upp med idéen att det skulle finnas miljontals förbränningsmotorer i världen.
Även bortsett från föroreningar, skulle regeringen inte tillåta det av säkerhetsskäl... Att köra bil är i grunden en hävdvunnen frihet från den tid när människor brydde sig mindre om föroreningar och faror och värderade framsteg och frihet över säkerhet.
Man hade olika sätt att se på liv på den tiden. Då kunde man förlora 10.000 man i en enda sammandrabbning i krig och kallar det en seger.

Vi pratar om dumdristiga människor som skickade människor till månen fastspända i en gigantisk raket som man hade mindre kontroll över än vad som behövs för att beräkna projektilbanan för en "Angry Bird". Deras barn lekte också i klätterställningar som var byggda över asfalterade ytor.

Det är bara att konstatera: Vi är inte den sortens människor längre. Vi gör inte farliga saker där många människor kan skadas. . . även om de är riktigt kul och bra idéer. Man kan säga att vi värdesätter mänskligt liv mer nu, men det är nog närmare sanningen att säga att vi är mycket mesigare.* OSHA är den federala myndighet som reglerar arbetsmiljölagstiftning.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Tänk hur man som barn cyklade utan hjälm, klättrade i träd etc etc och det gick alldeles utmärkt. Det enda jag själv fick, var lite skrapsår när man trillade från cykeln....
Staten har blivit en dadda för oss alla och jag betackar mig för det! Jag klarar mig alldeles utmärkt utan den och dess daltande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.