01 december 2011

Se upp för copyrighten !!!‏

Den turkiske karikatyrtecknaren Bahadir Barut riskerar fängelse för hädelse. Han har tecknat muhammedaner i bön i en moské, men på väggen i bakgrunden syns ett plakat med texten: "Allah finns inte - religion är lögn".

Hurriyet Daily News berättar: Bahadir Barut ställs inför rätta eftersom den blasfemiska teckningen publicerades i den humoristiska tidskriften "Penguen" och sedan på dagstidningen Habertürks internetsida. Statsåklagaren för Istanbul anklagar Barut för att kränka en del av befolkningen och kräver att han straffas med fängelse upp till ett år.

Teckningen visar en imam och en några muhammedaner i bön. En av dem pratar i mobiltelefon med Allah och ber om att få bli ledig från den sista delen av bönestunden eftersom han ska uträtta ett ärende.

Den turkisk-islamiska unionen och vissa andra medborgare anmälde teckningen.

Fallet gav upphov till en liten episod i Europaparlamentet mellan Turkiets EU-minister Egemen Bagis och det nederländska EU-parlamentarikern Barry Madlener från Wilders parti (PVV), som påpekade att det visar att Turkiet inte tillhör Europa. Madlener ville ge turken karikatyren i glas och ram, men denne ville inte ha den. Han hade tillräckligt med teckningar hemma.

Det borde finnas yttrandefrihet i länder som vill bli medlemmar i EU, men islam tål inte frihet.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

I Turkiet har man ingen humor men man älskar våld
/// SS

Ann-Marie sa...

@ SS det är inte bara Turkiet som lider av samma "sjuka"....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.