14 december 2011

Vad säger ni norrmän?

Tre av de senaste administrationerna från det amerikanska Democrat Party har producerat tre vinnare till Nobels Fredspris.

Carter/Mondale. - Carter vann priset och blandade sig sedan i utrikespolitik som fick förödande konsekvenser.

Clinton/Gore.- Gore vann och blev miljardär på Gröna Lögner.

Obama/Biden - Obama blev vinnaren och sedan bombade han Libyen, gav sig på Pakistan och har gladeligen upprätthållit alla andra krig han lovade att stoppa.


Democrat Party börjar gripas av panik i USA och det är tal om att byta ut Biden mot någon som åtminstone verkar tillräknelig. Samtidigt hör vi också viskningar om att Obama ska ersättas av någon som folk kan tänka sig att rösta på.

Betyder det i så fall att någon av de två i den nya konstellationen automatiskt får Nobels Fredspris? Är det regeln?

The Whited Sepulchre

5 Kommentarer:

Jacob Wiklund sa...

Gore har inte blivit miljardär på sitt miljöengagemang och att du tror att den globala uppvärmningen är en bluff visar bara att du har oändligt dålig koll. Eller är det så att 99% av världens vetenskapsmän kan mindre om ämnet än du?

Obama bombade Libyen, men tillsammans med Nato och en stor del av världssamfundet bakom sig, därför att man ansåg att det främjade fred och demokrati. Visst, precis vad Bush sa om Irak, men han hade knappast resten av världen med sig, plus att resultaten helt tydligt skiljer sig åt väsentligt.
Dessutom drar man för tillfället ut de sista amerikanska trupperna ur Irak, det vill säga det enda krig han lovat att stoppa inom mandatperioden.
Och att han "gav sig på Pakistan" är väl att ta i. En högst rättfärdigad operation mot ett enskilt hus för att fånga världens mest eftersökta brottsling..

Gällande Carter är det väldigt luddigt och svårtytt vad du menar, men av tidigare resonemang att döma så är det förmodligen meningen att det ska vara så p.g.a. brist på fakta.

Vidare tilldelas man nobelpris, det är ingen tävling.

Och slutligen är det ingen som talar om att byta ut Obama som kandidat, dels för att det vore puckat rent politiskt och dels för att det är för sent för att hinna organisera och hålla demokratiska primärval innan presidentvalskampanjen startar. Men det hade du förstås vetat om du brytt dig om fakta..

All in all, en oändligt oinformerad och trångsynt text du åstadkommit.

Berit sa...

Jacob, Bush fick inget Nobelpris!

Jag glömde USAs trupper till Afrika som media liksom "glömde' att rapportera om.
Visa mig på den "fred och demokrati" som Obama och NATOs insatser har åstadkommit.

Läs på om Carter!


Global Uppvärmning är en bluff som gjort honom superrik. Läs artiklar på denna blog och sätt dig in i fakta på egen hand! Du kan mindre än jag om du kör med 99%!!
Det gör väl inte saken bättre att man "tilldelas" priset?
Det har varit mycket prat om att försöka bli av med Obama. Democrat Party är inte glad åt honom just nu just därför att han är ett politiskt pucko, för att använda ditt språkbruk och hans popularitetssiffror suger.

Jacob Wiklund sa...

Tack för snabbt svar, det uppskattas! I guess we´ll just have to agree to disagree =)

Berit sa...

Ja, men gör klart för dig själv vad det egentligen är som du tror och vad du vet.

Reale Pelle sa...

Jacob Wiklund !

Al Gore demonstrerar öppet hur okunnig han är, vilket jag redovisade i ett bidrag här:

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/12/al-gore-avslojad-som-okunnig-lognare.html

Han kan inte ha fått det resultat som hävdas i filmen, vilket visar att han även är ohederlig.

Du har totalt fel, när du säger att 99 % av forskarna är överens. Det finns tiotusentals forskare som är skeptiska till hypotesen om koldioxidens dominerande verkan på klimatet.

USA:s kongress har listor undertecknade av flera tusen forskare, som protesterar mot IPCC.

Men forskning är inte en fråga för omröstning. Genom hela historien har ständigt "det ensamma geniet" kunnat visa att "det alla vet" varit felaktigt. Senast hände det vid årets utdelning av nobelpriset till Daniel Shechtman, som fick det för upptäckten av kvasikristaller. Under 30 år mötte han bara oförståelse och hån från "etablerade" forskare.

Om du önskar skall jag gärna här återkomma med en följetong om klimatet och de krafter som påverkar det. Koldioxidens verkan är så liten att ingen kunnat mäta den.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.