05 december 2011

Våldet ökar i Storbritannien


Mer än 2800 så kallade hedersrelaterade våldsattacker - bestraffningar för att ha åsamkat familjen skam - - rapporterades till Storbritanniens polis under förra året, enligt siffror som släpptes igår.

Minst 2823 fall av "heders-baserat" våld ägde rum, med det högsta antalet rapporterade från London. Undersökningen utfördes av Iranian and Kurdish Women's Rights Organisation (IKWRO)

Siffrorna har sammanställts från 39 av 52 brittiska polisdistrikt. De som inte lämnade uppgifter var antingen ovilliga eller oförmögna att göra så.
I tolv av distrikten har antalet brott ökat med 47%.

Bland attackerna ingår mord, stympning, misshandel, kidnappning och frätning med syra.

"Antalet incidenter är betydande, särskilt när vi ser hur kraftiga övergreppen är och hur mycket offren lider innan de söker hjälp."

Hedersbrott är oftast koncentrerade till brittiska invandrarkvarter, dvs bland familjer som spåra sina anor till södra Asien och Mellanöstern.

I de flesta fall är offren unga kvinnor som beter sig på ett sätt som uppfattas "skamligt" av familjen och samhället. Ett sådant beteende kan inkludera att klä sig på ett oanständigt västerländskt sätt, att ha en pojkvän, engagera sig i föräktenskapligt sex, vägra att acceptera ett arrangerat äktenskap eller lämnar en make.

De stora mängden rapporterade hedersbrott har chockat Storbritannien, en nation som allmänt anses ha lyckats absorberas invandrargrupper och deras seder.

Allmänt anses??? Av vem? Journalister?

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Hadet mod muslimer er på hastig fremmarch i Sydeuropa.
Det samme er tilfældet i Nordeuropa.
Vi bevæger os støt og roligt imod en europæisk borgerkrig.

falkeøje

Anonym sa...

Jag säger bara fy fan. Det är så att man nära nog kräks om så bar för en enda och då är det säkert bortåt fyra tusen om inte fler som fördärvas på detta vedervärdiga sätt. Här i Sverige talar vi om balkongflygningar. Man kastar ut flickebarnet från en hög balkong. Knivmorden är inte fåtaliga heller. Eller så slår man ihjäl dem med något tillhygge. Gå in på Flashback och läs. Det har gått åt rätt många kvinnor i ålder 30-40 år. De skaffar sig barn med en babbe och sedan vill dom skiljas. Då hittar man dom i något avlägset dike eller någon grop. Dråpligt är fallet med "den somaliske krigaren" med sina två rottweilerhundar som klädde av sig naken och bjöd ut munsex till hela tåget. Illa är det i stockholmstrakten med de två musketörerna som nattetid jagar längs vissa tunnelbanelinjer. Företrädesvis unga flickor som blir knivhotade och våldtagna. De som åker fast blir ytterst sällan utvisade. Och media som glatt ID-ar Hagamannen och Örebromannen (vitingar) fördöljer att det rör sig om importerade brottslingar. I Norge är mediernas information helt öppen. Man blir så förbannad!

Anonym sa...

Och var är feministerna?
/SB

Anonym sa...

otroligt roligt hur ni fortfarande tror på sagan om blått och rött, vi och dom, vår och deras kultur ect. hihihi... skojigt.

Ann-Marie sa...

Sista anonym: Vill du dela med dig av vad det är som är så skojigt här? Själv kan jag hålla mig för skratt.

Anonym sa...

Ann-Marie
Jag tror bara att han är genuint okunnig och kanske också genuint okänslig för det lidande som de muslimska kvinnorna får utstå. Då brukar de låta så.
/SB

Ann-Marie sa...

SB Jag tror det mer handlar om det sistnämnda. Om man kan skratta åt bilden ovan och vad som händer i världen, då har man ingen empati alls.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.