21 januari 2012

CAIR gillar inte NewtNewt Gingrich tillfrågades vid ett politiskt möte i South Carolina om han skulle kunna tänka sig att stödja en eventuell muslimsk president i USA.
Gingrich svar var att: "Visst, om denne person öppet fördömer sharia-lagen, eftersom varje försök att tvinga det på oss andra, skulle ses som ett dödligt hot."

Det passade naturligtvis inte CAIR som omedelbart attackerade honom:

"Newt Gingrich vision av Amerika segregerar våra medborgare genom deras tro. Hans föråldrade politiska idéer ser bakåt mot en tid då katoliker och judar förtalades och deras tro kallas för ett hot ", säger CAIR nationella lagstiftande direktör Corey Saylor." Tiden för partiskhet i amerikansk politik har passerat och Newt Gingrich agerar som en kvarleva från en ond tid."
Juhdi Jasser som kallas "anti-islamisk muslim" och som är grundare av American Islamic Forum for Democracy (AIFD) tar Newt i försvar:
"Det finns inget anti-muslimskt eller på annat sätt underförstått hinder mot det fria utövandet av religion för muslimer i Amerika. Vi muslimer måste acceptera modernitet och separera moské och stat. "
Muslimer som Juhdi Jasser vet att det finns farliga människor som vill skada oss. De vet också att CAIR och en massa andra, så kallade moderata organisationer, är inget annat än subversiva radikaler som engagerar sig i "stealth jihad."

"Radikala islam drivs av det politiska islam. Ingen vaknar upp en morgon och bestämmer sig för att bli radikal," säger Jasser. "Det är en process som byggs med tiden, och det kan stoppas av andra medlemmar av den muslimska befolkningsgruppen.
Tystnad är en del av problemet. Muslimer ställer sig inte upp och talar emot radikalism"

Jag skulle verkligen vilja se Gingrich, i sin vanliga stil, tala om för CAIR vart de kan ta vägen

9 Kommentarer:

Anonym sa...

"In no sense is Newt Gingrich a conservative or even a traditional Republican. He was a fellow at the neocon (Zionist warmonger) criminal organizations... Newt Gingrich has also attended Bohemian Grove where he rubbed elbows with occultists and male prostitutes...he is a demonstrated liar."


Kurt Nimmo

Anonym sa...

Newt Gingrich var executive producer för ”Nine Days that Changed the World”, en film om hur påve JP2 och polackerna fick sovjetväldet att falla. Den polska versionen – ”9 dni, które zmieniły świat” (inom cit) – har 831.000 träffar på Google.
- Det här är mig veterligt det enda seriösa försöket att förklara sovjetsystemets fall; Lech Walesa och många andra berättar.
-Men den engelskspråkiga DVD:n kan inte köpas i Europa! Adoremusbooks.com i Omaha har den för $19:90 plus frakt. 10 dagar, högst. (Regionkod 0, inga problem att spela upp.)
- Av de 94 minuterna handlar första delen om Karol Wojtylas yngre år. Tål du inte kristligheten där kan du (efter början) hoppa till kapitel 5 ff. Och se t.ex. helikopterbilder över två miljoner polacker eller mer, påvens sista dag i Krakow.
- Jag vet inte mycket om Gingrich. Men kan han aktivt göra en film som denna (han syns ofta) är han ingen dålig man.
/ Steve

Berit sa...

Steve, det finns "elakingar" som säger att Newt och fru #3 gjorde den filmen i politiskt syfte för att få katolsk förlåtelse så att äktenskapet skulle godkännas och religiösa väljare skulle bli nöjda.
De finns också de som tycker att Roman Polanski är en riktig +**$#^¨men han gör bra filmer. The Pianist är en av dem.

Anonym sa...

Callista, katolik, gifte sig ffg med Newt 2000. Newt var då baptist, och berördes inte av katolska regler. Han blev katolik 2009, efter att ha sett påve B16 i Washington 2008.
- Jag kan inte se att det ”elaka” argumentet är relevant. Newt har inte gift om sig som katolik.
- Polanski ”bra” filmer? Kanske det. Men moraliska?
- Det Marianne G. berättat för ABC är inte vackert. Men vet vi om det är sant? Newt’s två döttrar (från ett tidigare äktenskap) har protesterat.
/ Steve

Berit sa...

Underskatta inte Gingrich's smarta strategi. Han är helt enkelt en insider, en fullfjädrad politiker, och långt, långt ifrån vad grundarna av detta land planerat.
Newt Gingrich är och alltid har varit positivt inställd till en stor mäktig regering och generositet med andras pengar.
Hans politisk karriär har spunnit över 32 år!!!, lika länge som USA: s progressiva färd mot socialismen och övergripande stort statligt regeringsinflytande. Newt Gingrich har varit lika mycket ansvarig för det "progressiva" förändringarna av detta land som alla andra medlemmar av kongressen, tidigare eller nuvarande och han är smart nog att vända kappan efter vinden, religiöst och politiskt. Han stöttas dessutom av inflytelserika namn som Rush Limbaugh och Sean Hannity.

Anonym sa...

Gingrich blev 1995 Time’s ’Man of the Year’ för att (1994) ha brutit Demokraternas 40-åriga kontroll över kongressen. 1998 fick han och GOP igenom den första balanserade budgeten sedan 1969. De här åren, 1998–2001, under Clinton, var budgetutfallet positivt; det hade aldrig hänt sedan 1974; kanske hela efterkrigsperioden?
- USA:s president är ju ingen diktator! Väldigt mycket beror på kongressen.
- Men visst, jag sitter i Sverige, och har inget riktigt grepp om politiken i USA.
/ Steve

Berit sa...

Missförstå mig inte Steve, jag tycker att Gingrich är en charmig och duktig politiker och rolig att lyssna till ...men det är just det han är - duktig politiker. USA har mycket allvarliga ekonomiska problem och behöver någon som kan ta i med hårdhandskarna, vara obekväm och mena vad han säger.
Newt är med i leken därför att det gagnar Newt och han är ytterst politiskt opålitlig. Vad hans fd. fru säger om honom faller enbart tillbaka på hennes karaktär.
De fina siffrorna under Clintons tid berodde i stort sätt på bokföringsmässiga trick och det är för omständligt att gå in på i detalj i en kommentar men Federal government har två typer av skuld - public debt och intra-government debt.

Under Gingrich tid förde man in pengar från fonden för Social Security och Medicare i den allmänna budgeten och "lånade" pengar på papperet som redan var öronmärkta för framtidens pensioner.
Detta är ett lurigt trick eftersom båda skulderna måste betalas men det är så Newt Gingrich och Bill Clinton hävdade ett överskott.
Den sista gången den federala budgeten var balanserad var 1957, när Newt Gingrich var 14 år.

Vet du vem som är Time's senaste "Person of the year"?
Occupanterna på Wall Street!

Anonym sa...

Statsskuld i USA i % av BNP – vändpunkter, plus åren 2006 ff:

Year.....% GNP....Regeringsår
1946....121.96%
1974......32.27%
1981......31.82%
1995......66.36% Clinton 1993–2000
2001......56.47% Bush 2001–2008
2006......63.49% Dem kongressen 2007-2010
2007......64.07%
2008......69.98%
2009......84.74% Obama 2009–nu
2010......92.97%
2011.....102.63% GOP ’huset’ 2011–nu
http://www.usgovernmentdebt.us/spending_chart_1900_2016USp_XXs1li111mcn_H0f_US_Federal_Debt

Vad som direkt hände 2008 var att ”Fannie & Freddie”, två statskontrollerade huslåneföretag, föll. Clinton-regeringen hade tvingat dem ge lån även åt folk som nog inte skulle kunna betala tillbaka. – Och detta ska ’kosta' långt mer än WTC och Afghanistan och Irak?
- Och nu sitter ni där, med en statsskuld över 100%, liksom PIGS-länderna i Sydeuropa.
- I primärvalet i SC fick Gingrich 50%, Romney 28%, och Ron Paul 13%, enligt AP. Gingrich ledde bland dem som sade att deras prioritet var att få en GOP-kandidat som kunde slå Obama.
/ Steve

Knute sa...

CAIR (Council on American-Islamic Relations) har hotat WordPress med våld om man inte stänger ute bloggare som har en tendens att kritisera islam.

http://missionxp.webblogg.se/2012/january/det-fria-ordet-under-standig-attack.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.