03 januari 2012

För dum för att rösta?

Rösträtt och valfusk har blivit allt mer omstridda ämnen.
Eftersom Republikanerna tog kontroll av många stater i November 2010, har mer än ett dussin stater stiftat lagar som kräver att väljarna visar fotolegitimation vid val.
Man har också infört regler vad gäller tidig röstning och infört nya restriktioner när det gäller väljarregistreringen.
(Den röstande får inte vara död tex.!)

Republikanska lagstiftare säger att de nya reglerna gör det möjligt att rensa ut falska röster och bevara integriteten vid valurnan.

I december 2011 lade justitieminister Eric H. Holder fram en plan för en mer aggressiv hållning vad gäller översynen av de nya lagarna.
Det underliga är att hans förslag kom mot bakgrund av det mycket stora valdeltagande bland unga och minoritets-väljare vid valet 2008 vilket resulterade i att Obama har den post han inte är kvalificerad för.
I valet 2010, var de unga och minoritetsväljarna inte lika entusiastiska, vilket är vanligt vid val i mitten av en regeringsperiod och stödet för Republlikaner ökade kraftigt.


Strax efter Holders uttalanden, blockerade Justitiedepartementet en lag i South Carolina som kräver att väljarna presentera fotolegitimation. Holder menar att den lagen oproportionerligt skulle minska valdeltagandet bland behöriga minoritets-väljare.
Här i Georgia, där foto-ID blev ett krav i 2007, kan nämnas att valdeltagandet bland minoriteter var rekordhögt under 2008 och 2010.

Avsikten bakom Justitiedepartementets agerande är naturligtvis att Demokraterna är desperata och vet att om illegala personer röstar är det troligast att de väljer Obama.

Men låt oss låtsas att vi köper Holders påstående: dvs. att kräva att väljarna presenterar fotobevis på sin identifikation för att registreras, på något sätt skulle "försvåra rätten att rösta på grund av ras, hudfärg, eller medlemskap i en språklig minoritetsgrupp" enligt Voting Rights Act från 1965.
Hur kan det göra det? Speciellt som man kan få den nödvändiga fotolegitimation gratis från staten?

Vad Holder de facto säger är att Svarta och Latinos är alldeles för dumma för att komma sig för med att skaffa legitimationskort.
Kommer 90% av alla svarta att fortsätta att tiga och ta emot sådana oförskämdheter från Demokraternas politiker? Löser de aldrig in en check, går ombord på ett flygplan, skaffar körkort, köper öl eller cigaretter?

Och då frågar man sig: Ska så dumma människor rösta över huvud taget?

Vad tycker du om det Erik Åsard?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag är måttligt road av Amerikanska val.
Money talks. Bullshit walks

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.