17 januari 2012

Fwd: Inbjudan!‏Tryckfrihetssällskapet håller sitt första möte någonsin i Sverige. Tisdagen 31 januari kl 18.30 i Ungdomens Hus på Norra Skolgatan 10 i Malmö. Kom och lyssna till det du aldrig får se, höra eller läsa om i svenska medier!


FINNS DET YTTRANDEFRIHET I SVERIGE?
- EN NORDISK BETRAKTELSE


Medverkande:

Lars Hedegaard, dansk journalist och författare, grundare av Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Dömd för brott mot ”rasismeparagrafen 266b” för att han i en intervju bland annat sa att ”när en muslimsk man våldtar en kvinna, är det hans rätt att göra det”. Har skrivit boken Mohammeds piger om kvinnoförtryck i islam.

Gunnar Sandelin, svensk journalist som blev utfryst efter sin debattartikel i DN 2010: ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”. Han avslöjade där att av den dryga miljon invandrare som har fått uppehållstillstånd i Sverige de senaste 25 åren, är bara 10 procent klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande.

Mikael Jalving, dansk journalist och författare som skulle ha kommit till Publicistklubben i Malmö förra året och pratat om sin bok Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike, men portades i sista minuten. Nu kommer han äntligen hit för att berätta vad han anser om den svenska tystnaden och vad man eventuellt kan göra åt den.

Hans Rustad, journalist som i många år arbetade på NTB, norska TT. Startade 2003 webbsajten document.no, Norges största kritiska nätsajt med 50 000 unika läsare varje månad. Brukar betecknas som det enda seriösa, politiska alternativet till de norska "gammelmedierna". Ska berätta om hur debattklimatet förändrats i Norge efter Breiviks attentat.


OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL
anmalan@tryckfrihetssallskapet.se
senast fredag 27 januari 2012.

Frågor skickas till
info@tryckfrihetssallskapet.se

Entré: 100 kr för icke medlemmar
75 kr för medlemmar
Erbjudande: Lös medlemskap för 200 kr så är entrén gratis första gången!
Dörrarna öppnas kl 18.

VAR MED OCH BRYT TYSTNADEN!
3 Kommentarer:

Knute sa...

USA och EU ger efter för islamiskt krav om kriminalisering av yttrandefriheten:

EU har tilbudt seg å arrangere det neste møtet i den såkalte Istanbul-prosessen, et aggressivt framstøt fra muslimske land for å få definert kritikk av islam som en internasjonal forbrytelse.

Erklæringen kommer mindre enn en måned etter at USA arrangerte sin egen Istanbul-konferanse i Washington DC.

http://www.document.no/2012/01/usa-og-eu-gir-etter-for-islamsk-krav-om-kriminalisering-av-ytringsfriheten/

Anonym sa...

Jag tror att detta är ett enormt viktigt initiativ. Än så länge är de bara 4 journalister. Men snart är de 8, sedan 16. När väl några ytterligare journalister söker sig hit vid sidan om Publicistklubben, så kan det börja rulla.
/SB

gäster sa...

Vad är acceptabla yttranden på internet?

Från document.no:

Mert Akin har skrevet en artikkel på utrop.no. Artikkelens tittel er “Norge trenger en ny multikulturell politikk.”

Det mest interessante er leserkommentarene under. Hva regnes som akseptable ytringer hos utrop.no?

Norsk kultur bør dø ut. Kulturen bør bli multikulturell.

skrevet av Malik 15.01.2012 17:00

Norsk kultur og språk er på vei ut. Kulturen blir mer og mer multikulturel og internasjonal. Mange steder i Oslo klarer du deg snart like bra på Urdu som på norsk. Om noen generasjoner vil vi le av kravet om å lære norsk. Burde være et krav om at ansatte på offentlige kontorer kunne urdu.Det blir stadig mer vanlig med urdu kunskaper ettersom dagens generasjon vokser opp. Hvorfor trenger vi å lære et margenalisert språk som norsk. ps. På trygdekontoret der jeg bor er det personer som snakker urdu. Det samme på skolen og nærbutikken.

Det burde ikke være noe mål i seg selv å integrere asylsøkere.

skrevet av Malik 15.01.2012 17:08

Det burde ikke være noe mål i seg selv å integrere asylsøkere. Få av oss Muslimer ønsker Integrering. Som Raja så i aftenposten. Vi ønsker ikke å drikke og ha sex før ekteskapet. Det bør Dere etniske respektere. Vi ønsker IKKE å tilpasse oss det norske samfunnet, og det sier jeg rett ut. …

http://www.utrop.no/Plenum/Kommentar/Blogg/21904

- - -
Selvfølgelig er man for ytringsfrihet, og dette er helt akseptable ytringer.

Hvorfor er det ikke politisk korrekt å ta opp tema som innvandrernes uvilje til å integrere seg og de sosiale problemene innvandringen medfører?

http://www.document.no/2012/01/hva-er-akseptable-ytringer-pa-nett/#comment-413219089

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.