14 januari 2012

Håll mun! Krig är helvete!


En video som visar hur amerikanska marinsoldater kastar vatten på döda talibaner, har väckt indignation och protester bland media, och tjänstemän i USA och Afghanistan har uttryckt chock och bestörtning över händelsen, som gång på gång visats på alla nyhetskanaler och ett antal webbplatser. "Jag har sett filmen, och jag tycker det beteende som visas är helt bedrövligt," säger USA: s försvarssekreterare Leon Panetta.. "Jag fördömer det i starkast möjliga ordalag."
Tom. svenska lantsortstidningar tycker det är viktigt att ta upp.

----------
Även om det är sant... Kom i håg att detta är en fiende som mördar barn, kastar syra i ansiktet på små flickor, våldtar unga grabbar....
Det börjar bli så tröttsamt med attityden "Vi måste visa att vi är bättre", i alla sammanhang.
"Vi är bättre än dom" och "Nationsbyggande" har just förlorat två krig!


Allen West, pensionerad löjtnant i armén, har tillräckligt mycket råg i ryggen för att träda fram till soldaternas försvar:


"Jag har suttit upp och bedömt händelsen på videon där våra marinsoldater urinerar på talibanernas lik. Jag minns inte någon självrättfärdig indignation när våra Delta-krypskyttar Shugart och Gordons döda kroppar släpades genom gatorna i Mogadishu. Inte heller minns jag medias upprördhet och fördömande när Blackwaters säkerhetsvakter dödades, deras kroppar brändes och hängdes från en bro i Fallujah.

Alla dessa över-emotionella förståsigpåare som sitter hemma i sina fåtöljer bör lugna ner sig. Finns det någon som kommer ihåg de två soldater från 101st Airborne Division som halshöggs och sprättades upp i Irak?
Marinsoldaterna gjorde fel. Ge dem ett maximalt straff enligt artikel 15 (icke-rättsliga straff), placera ett brev om tillrättavisning i deras personal-fil och låt dem stå i full uniform framför sin bataljon och personligen be om ursäkt inför Gud, Land och Armén. Videofilma det och avsluta med att sjunga hela US Marine Corps Hymn utan en teleprompter. (en liten känga där. min anm.)

"Och för alla andra; om du inte har blivit beskjuten av talibanerna, håll mun! Krig är Helvete!

25 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Som vanligt har det gjorts en höna av en fjäder! Det största misstaget dom gjorde var att filma eländet.... Och som det är sagt, lede fi' har gjort mycket värre saker och det har tydligen helt glömts bort.

Anonym sa...

Allen West - han verkar tänka klart. Jag kommer också att tänka på Hillarys uttalande i samband med Ghadaffis tillfångatagande/död i Libyen för inte så lång tid sedan. Det skär sig.
Mats (Malmo)

Anonym sa...

Det er småting sammenlignet med hændelser, som er foregået i de to verdenskrige.
Dengang var pressen bare ikke så meget med som nu.

falkeøje

Anonym sa...

gott, berit

Pelle sa...

"Ann-Marie sa...
Som vanligt har det gjorts en höna av en fjäder! Det största misstaget dom gjorde var att filma eländet.... Och som det är sagt, lede fi' har gjort mycket värre saker och det har tydligen helt glömts bort."

Eller så blir det aldrig visats på film.

Anonym sa...

New York Times rapporterade 10/1:
http://www.nytimes.com/2012/01/10/world/asia/afghan-soldier-kills-american-and-wounds-3-others.html?_r=1
- An Afghan soldier turned his gun on American military personnel while they were playing volleyball at a camp in southern Afghanistan, killing one and wounding three others before being fatally shot, the Afghan police said on Monday.
- It was the third time in just over two weeks that a man wearing an Afghan Army uniform attacked NATO personnel…
- The attack took place on Sunday afternoon in Qalat, the capital of Zabul Province. The Afghan soldier approached the volleyball game and appeared to watch the soldiers play before opening fire with an M-16 assault rifle… Another American soldier who heard the firing shot and killed the attacker, he said.
- Afghan soldiers have repeatedly shot NATO counterparts in recent years…
/ Steve

Edgar sa...

Har du blivit beskjuten av talibaner Berit? Jag misstänker att så inte är fallet... Så håll käft!

Anonym sa...

Vi är många som kan tänka oss att pissa på dig, Edgar!

Lisa//

Ann-Marie sa...

Edgar: har du blivit beskjuten av talibaner? Jag misstänker att så inte är fallet... Så håll käft!!!

Arlav sa...

"Edgar: har du blivit beskjuten av talibaner? Jag misstänker att så inte är fallet... Så håll käft!!!"
Även jag känner mig just nu rätt "nödig"..

Dagens ilnägg är ett av de bättre.
Jag tänkte genast på Falluja-händelsen när jag noterade hycklarmedias upprördhet över filmen.

Arlav sa...

"Edgar: har du blivit beskjuten av talibaner? Jag misstänker att så inte är fallet... Så håll käft!!!"
Även jag känner mig just nu rätt "nödig"..

Dagens inlägg är ett av de bättre.
Jag tänkte genast på Falluja-händelsen när jag noterade hycklarmedias upprördhet över filmen.

Kaibigan sa...

Med tanke på allt arbete i västvärlden med att uppnå jämnställdhet mellan män och kvinnor, att arbeta mot misshandel av kvinnor, så är jag mäkta förvånad över detta medlidande med talibaner som spränger flickor och flickskolor i luften för att skrämma hindra flickor från att få utbildning. Varför upprörs många svenskar mer av att talibaner får piss på sig än att flickor sprängs luften? Kan någon svara på den frågan?

Anonym sa...

Ja, jag kan svara på den frågan. Det beror på vänsterns (=media) och muslimernas dubbelmoral. Tillhör man vänstern så anser man att det var rätt att arkebusera eller på annat sätt avrätta eller svälta ihjäl 232 miljoner människor i olika kommunistiska länder, eftersom ju alla dessa kunde betraktas som "folkfiender". Och tillhör man en islamistisk grupp så är det lika rätt att döda hundratusentals oskyldiga, kvinnor och barn, med självmordsbomber eftersom dessa kan anses stå i vägen för segern. Det är däremot fel att pinka på någon av dessa heroiska kämpar (kommunister och islamister), vilket avslöjar västvärldens och speciellt USAs bristande känsla för mänsklig värdighet. Det är olika måttstockar, alltså, en för en själv och en annan för andra. Det är den enda förklaringen. Dubbelmoral.
/SB

Johan Y sa...

Skönt med människor som har klarsyn och råg i ryggen att stå för något. Jag har aldrig varit i krig men jag föreställer mig att det förändrar människor. Att tro att det inte skulle locka fram det dåliga i oss ibland är bara naivt. Klart de ska straffas, det finns det procedurer för. Däremot är det patetiskt att relativisera det, göra det värre än allt det mycket mer avskyvärda som faktiskt händer.

Edgar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Tja, Edgar, dödssiffrorna i Irak skulle mycket väl diskuteras här i kommentarsfältet, men eftersom du inte kan låta bli att strö omkring dig ovidkommande gliringar i stället för konkreta siffror, så kan du anse dig portad.

Knute sa...

För ett par år sedan deklarerade de tre rödgröna partiernas ledare att det var dags att totalt skrota det svenska försvaret. Trots att det gränsar till landsförräderi ryckte kommunistjournalisterna i TV och tidningar bara på axlarna. De gillar väl idén att ge socialister, kommunister och anarkister chansen att mobilisera för det klasslösa samhället, medan polis och militär står maktlösa. Så vi får vara tacksamma att de rödgröna inte vann valet.

Alliansregeringens försvarsminister, vapenvägraren Tolgfors, är emellertid inte någon att hålla i handen. Han beklagar sig över att hans kristallkula inte räcker för att tolka hur hotbilden mot Sverige ser ut om fem år. Därför inga mer pengar till försvaret. Det han inte förstår är att en rimlig försvarsnivå tar 25 år att bygga upp utifrån de ruiner som lämnades av socialdemokraterna.

Det var Håkan Jugholt som i grunden förstörde det svenska försvaret. Som sosse-regeringens ”försvarsexpert” åstadkom han det svenska Försvarets nuvarande tillstånd: att mobilisera hela vår militära förmåga (och det är inte mycket numera) tar minst tre år!

http://mopsen.wordpress.com/2010/08/03/moderaterna-tar-rollen-som-hensoppers/

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/04/carbecue-i-gotet.html

profanum_vulgus sa...

Osmakligt att försvara de här likskändande psykopaterna. Som jag minns det så visades legoknektarnas brända kroppar i all världens media och ockupanternas skändade kropparna i Mugadishu nådde också all världens media. Så vari skulle dubbelmoralen ligga, om inte i det att du försvarar de här psykopaterna och inte de andra?
En skillnad är förvisso att vi i de fallen vet att de dödade var stridande och att dödandet (men inte skändandet) var legitimt. I det här dådet som du försvarar så framgår det inte om det är mördade civila eller motståndsmän.

Ett enkelt sätt att undvika att bli beskjuten av afghaner är ett inte ockupera deras land, det är svårare att slippa bli beskjuten av ockupanter.

Ann-Marie sa...

Jag ser att trollet pf har hittat hit också. Svara inte så försvinner det.

Berit sa...

Psykopat kan du vara själv pf.
Reglerna som våra soldater måste arbeta under, oron över att de måste vara så politiskt korrekta och trevliga mot de som hänsynslöst skulle skära huvudet av dem, eller offentligt förödmjuka dem utan ett ögonblicks eftertanke, är förtryckande och helt orimligt .


Soldaterna förväntas dricka te med talibanerna och visa respekt för al-Qaida.

profanum_vulgus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

profanum vulva...jag kan inte föra en civiliserad diskussion under de premisser du presenterad

profanum_vulgus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Du verkar en smula manisk, profanus, eftersom du skriker om "censur" när du inte genast får dina kommentarer publicerade. Tror du vi sitter vid datorn för jämnan. Skaffa dig en egen blogg.

Kaibigan sa...

Jag noterar att denne "profanus_vulgus" är en sådan som tycker mer synd om talibanen som får kiss på sig än om flickan han sprängde i luften.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.