17 januari 2012

Här är vi nu

John Huntsman har nu hoppat av "president-skönhetstävlingen".
Ända från början var det klart att han inte hade något nytt att komma med. De republikanska mormonerna hade redan bestämt sig för Mitt Romney.

Bland de återstående förhoppningsfulla kommer Romney troligen att vinna både South Carolina och Florida och Perry kommer nog att dra sig tillbaka efter det. Han har satsat mer pengar än någon annan i SC men kommer nog inte ens att sluta på tredje plats.

Santorum och Ron Paul kämpar jämt och ligger båda 21 poäng efter Romney just nu i "förundersökningarna" och Gingrich håller andra plats.
Jag tror inte att Ron Paul kommer att bli tvåa i South Carolina, men han är den kandidat som har makt att alldeles på egen hand ge Obama fyra år till.

Det har spekulerats att Ron Paul kommer att ställa upp som tredje-parti-kandidat för Libertarian Party om han inte blir utsedd till Republicans kandidat, vilket skulle splittra rösterna så att Obama vinner, men jag tvivlar på att Ron Paul kommer att göra det.
Nu när Paul själv associerar sig med Republican Party, även om han driver sin egen agenda, tror jag inte att han medvetet skulle sabotera partiet till fördel för democrats genom att göra en "Ralph Nader."

(Många menar att Al Gore förlorade valet mot George W.Bush, 2002, eftersom Nader ställde upp för Green Party och splittrade Democrats röster den gången)

Bild från Libertarian Reddit

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.