19 januari 2012

Hur ska man ha det?

Denver Broncos quarterback Tim Tebow, har gjort sig till "reklampelare" för kristendomen genom att alltid be före matcherna, skriva bibelverser på kroppen och tom. delta i en anti-abort-reklamfilm som visades under Super Bowl.

Han har mött enormt mycket kritik och förlöjligande för detta. "Religion hör inte hemma i fotboll" - "Religion är en privatsak och ska inte exponeras offentligt"
"Tebow is full of crap", säger man och då frågar jag mig:11 Kommentarer:

Anonym sa...

Det räcker att man går i kyrkan på söndagarna
En fotbollsplan är en fotbollsplan och ingen kyrka
/// SS

Berit sa...

Vad tycker du om att de på den vänstra bilden knäböjer på gator och torg? Som kräver speciella platser på jobbet dit de kan gå och be?

Anonym sa...

2009 textade Tebow ”John 3:16” under ögat (”eye paint”); närmaste 24 timmarna var det Google’s främsta sökobjekt, med mer än 90 miljoner sökningar.
- Sep 2008 var Tebow omslagspojke på Men´s Fitness-tidskriften.
- Apr 2010 blev han omslagsbild för video-spelet ”NCAA Football”
- Maj 2010 kom hans självbiografi. (Han är född 1987.) I juni låg den som nr 22 på Amazon’s bestseller-lista.
- 2011 var han ”super hero” (Super Tim!) i Marvel Comics
- Han samlar pengar till ett barnhem och ett sjukhus i Filippinerna (där han växte upp som mycket ung; hans föräldrar var missionärer).
- ’Tebowing’ erkändes dec 2011 som ett engelskt ord: ”Att gå ner på ett knä och be, även om alla andra runt omkring gör något helt annorlunda”. (Källa: Wikipedia)

Så det tycks gå bra, mycket bra, för Tim Tebow, 24. Han är ju amerikan! (Inte svensk.)
/ Steve

Berit sa...

Det går i det flesta fall bra för de som gör bra val här i livet.

Anonym sa...

Till Berit:
Jag kommer ihåg när jag skulle ta en taxi på Oakland AIRPORT CA. Alla taxi gubbarna var mussar och hade lagt ut bönemattor på trottoaren.
Mussen som körde mig till hotellet var sur och tråkig med taggarna utåt.
Jag anser att allt som har med musseriet att göra
är sjukt vrickat och perverst.
/// SS

Anonym sa...

Då kan man ju förstå att ateisterna är ursinniga. De gillar inte att någon inte tror som de. Ty det måste man ha klart för sig, SS: Ateismen är en trosuppfattning och inte något som man vetenskapligt vet. Och vad jag inte förstår det är att ateisterna vill att just deras trosuppfattning skall ha någon slags gräddfil och styra över vad man får säga och tycka och undervisa om i skolorna. Som tur är har man i alla fall i ett land, USA såpass mycket civilkurage att man vågar sätta ner foten.
Sedan är förstås bönen något som skall utföras i enskildhet och inte skyltas med. Men detta är väl inte på något sätt konstigare en de korstecken som Maradona, Pele och andra fotbollsspelare utför inför matcherna. Så varför skall just Tebow kritiseras ? Det verkar lite desperat.
Steve - kul det där med 90 miljoner.
/SB

Knute sa...

Spam kan rädda liv - from muslima fick ett oönskat SMS…

En kvinna hade tänkt spränga sig i folkmassan på Röda torget i Moskva med sin mobiltelefon som utlösare. Nu hann hon inte ut genom dörren. Ett spam-meddelande från hennes mobiloperatör önskade henne ett gott nytt år och utlöste hennes självmordsbälte.

http://hodja.wordpress.com/2012/01/17/spam-kan-redde-liv/

Anonym sa...

Newt Gingrich fick som första fråga i en CNN-debatt vad hans ex-fru sagt om honom till ABC. Han svarade att det är typiskt för medias ”destructive, vicious and negative attitude" att inleda en president-debatt – två dagar före omröstningen i SC – med en sådan fråga. Hans två döttrar hade skrivit till ABC om den saken. Youtube (2:06):
http://www.youtube.com/watch?v=zc4lnlDVW3o
- Idag är media bara alltför ofta ”destruktiva, illvilliga och negativa”. Eller de tiger om sådant som är obekvämt. Vet svennar tex något om USA:s massiva ekonomiska kris idag? Njet. ”Obama är vår hjälte, så vi säger inget negativt om honom.”
- Skriver svenska blad om Tebow kommer det alltid fram att han är ”reaktionär abortmotståndare”. Vet svennar att man tog bort 40,1% av barnen i Kramfors år 2010? Att många andra ”progressiva” kommuner ligger kring 35%? Naturligtvis inte.
- Idag är jag som ’nordbo’ alltid i minoritet på Norrköpings gator… ”Survival of the fittest”, förstår du.
/ Steve

Anonym sa...

Steve
Tack för det klippet. Bra svarat av Gingrich. Han tog journalisten i örat som blev helt ställd.
Jag avskyr medias förljugna och tendensiösa rapportering och tackar Internet för att det finns bloggar som denna. Berits rapportering från USA ger mig mycket mera och sannare information än allt vad den samlade journalistkåren i Sverige kan åstadkomma om USA.
/SB

Berit sa...

Tack SB!

Man har redan tagit till storsläggan i valkampanjen. Oftast väntar man med de riktigt fula sakerna till lite senare, men att Romney har bankkonto i Cayman Islands används som tillhygge mot honom också. Det är fult att vara rik. Det är tydligen bättre att landet leds av en person som inte vet något om investering och affärsliv.
Det är så vitt jag vet fullständigt lagligt att ha bankkonto utomlands och visa mig den människa som vill betala mer i skatt än vad man absolut måste.

Gingrich förra fru (# 2. Marianne) fick tydligen sin hämnd på ett väldigt smaklöst sätt.
Det framgår också av den intervju Steve syftar på, att denna Marianne var Gingrich älskarinna medan han fortfarande var gift med hustru # 1.
Tala om att kasta sten....

Anonym sa...

Som ateist tar jag det som ett spel för galleriet, hjälper hans gud honom att vinna?
Mig stör det inte och när denna uppmärksamhet dör ut kanske han tröttnar också.
leffe45.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.