12 januari 2012

Man lämnar dem vid vägkanten

Den hund vi har nu, Osita, hade tillsammans med ytterligare en valp, lämnats längs vägen och en av våra grannar hittade papplådan och vi förbarmade oss över en av valparna. Vi undrade naturligtvis varför människor gör så...men detta handlade ju ändå bara om en hund.
The Daily Mail rapporterar nu följande från Grekland:

Barn överges av sina föräldrar, som kämpar för att få det att gå ihop och som inte längre anser sig kunna ta hand om barnen. Det har snabbt blivit den mest tragiska följden av euro-krisen.
Nyfödda lämnas vid dörren till "Athens’ Ark of the World" en barn och ungdomsgård. En fyraåring hade en lapp med hemifrån där det meddelades att ingen skulle hämta henne längre:"Var snäll och ta väl hand om henne."
Ungdomsgårdens föreståndare säger att under det senaste året har hundratals föräldrar velat lämna sina barn där.
The Guardian:

Grekland förbereder sig för att uthärda femte året i rad av lågkonjunktur och krisen utökar sin räckvidd. Fattigdom fördjupas och arbetslösheten stiger och samhället slits sönder . Medelklassen, samhällets stöttepelare, faller samman under tyngden av en kris som inte har något slut i sikte och är lika mycket en mänsklig som ekonomisk kris.

"Människor är hungriga, familjer bryts sönder och mammor och pappor kan inte längre ta hand om sina egna barn. Fram till nu har det varit en konspiration att hålla tyst om de tragiska effekterna av åtstramningsåtgärder som IMF och EU ber oss att ta."

Nyfödda barn insvepta i trasor, dumpas på trösklar till kliniker eller välgörenhetsorganisationer och placeras i fosterhem och landets kamp för att betala av sina skulder antar dramatiska proportioner, även om tjänstemän hävdar att de åtstramningar och strukturreformer som görs, kommer så småningom att förändra den icke-konkurrenskraftiga ekonomin till det bättre.

-----------
Vi ska väl inte förvånas över att grekerna skyller sin fattigdom på "åtstramnings-åtgärder"- de har lärt sig att vara beroende av staten i stället för sig själva. Nu är regeringen pank och oförmögen att underhålla den stora massan. Kommer man då äntligen att ge upp det ständigt misslyckade experimentet att centralt styra ekonomi? Kommer de äntligen att främja uppfinningsrikedom, skapandet av arbetstillfällen och självtillit? Kommer de att främja frihet och erkänna att vi har olika förutsättningar i stället för att kräva lika resultat? Kommer de att tillåta olika nivåer av välstånd stället för att sträva efter att alla ska vara lika fattiga?

De sk. progressiva hävdar att den socialdemokratiska välfärdsstaten handlar om "medkänsla", speciellt för barnen. Åtgärder man vidtar för att reglera människors liv göms bakom slogans som " Det är ju för barnen".
Men här ser vi resultatet av deras välmenande politik. En ekonomi helt decimerad av dumdristiga offentliga utgifter, ohållbara skulder och flera generationer som fostras till att vara beroende av Nanny-staten och därför inte har någonstans att vända sig.

Dagens barn kommer inte att kunna njuta av den levnadsstandard som deras föräldrar och farföräldrar gottat sig i genom oansvarigt lånade pengar och många har nu dessutom förlorat sina familjer helt. Deras föräldrar överger dem eftersom de inte längre har råd att ta hand om dem.

Det finns ingen ursäkt eller medkänsla för de katastrofala resultaten av missriktad socialistisk politik, och barnen är de som lider mest.

Vi menade ju så väl!! Blaha, blaha

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldt hade gillat grekerna som kom till Sverige på 70 talet. Dom jobbade svart i städfirmor och på restauranger och liknande och på så vis drog dom ner lönerna. Grekerna var experter på att bli sjuka och få förtidspension
/ Jan Milld har mycket data på det /
Aldrig någonsin reagerade myndigheterna på grekernas framfart förutom då det fanns en en grekisk maffia som höll på att växa fram.
Sveriges största porr affär ägs av en grek.
/// SS

Berit sa...

And your point is SS???

Att man i stället ska tvinga fram löner som ligger högre än vad marknaden kan bära, låna pengar, höja skatterna och gå bankrutt ?

Anonym sa...

Grekiskt dårskap – när den är som värst ?

Det är så man baxnar. Har du som jag redan himlat med ögonen åt att exempelvis grekiska radiopratare och frisörer haft arbeten ”så ansträngande” att de måste gå i pension i 50-årsåldern, eller förvånats över att läkare, advokater och andra egenföretagare i Grekland i princip inte betalar skatt?

Men det finns värre exempel, skriver Therese Larsson i Svd.

• Busschaufförerna i Aten får åka till och från jobbet på arbetstid och den som klarar att komma i tid får dessutom en bonus på 310 euro.

• Bud på de olika ministerierna får ett lönetillägg på 290 euro i månaden – för att bära akter och pärmar.

• I flera statliga företag får de anställda bonus för att de använder kopieringsapparaten, även den som kan bruka en pc får tillägg – och även här kan den som kommer i tid till jobbet bli belönad.

• Domare får extrapengar om de behandlar ärenden snabbare.

•På kulturministeriet får vissa anställda klädtillägg.

• På det delvis privatiserade telefonbolaget OTE får man 25 euro i månaden för ”uppvärmandet av tjänstebilen”. Enligt Handelsblatt meddelade facket i måndags att bonusen avskaffats – men de anställda kräver nu att den återinförs.

• Den statliga järnvägen ger lokförarna (som har upp till 7000 euro i månadslön) en premie för varje kilometer de kör. De får dessutom över 5 000 euro (50000 kronor) extra om året för att tvätta händerna (det får 25 procent av all tågpersonal).

Förhoppningsvis ryker de här tilläggen med sparpaketet som klubbades i veckan, avslutar Therese Larsson.

Huruvida det finns värre exempel på grekisk dårskap återstår att se.
Inget förvånar oss längre.
I Sverige ger vi liknande bonusar till bankdirektörer för att de ska orka gå till jobbet. KÄLLA VARJAGERS /// SS

Anonym sa...

Berit frågar SS - And your point is SS?
Vad jag ville säga - jo jag visste redan på 70 talet att grekerna i Sverige är att betrakta som
parasiter och att nu Grekland går omkull är inget som förvånar mig.

Anonym sa...

Grekerna i Sverige har nog inget att göra med att landet Grekland har gått omkull...och kasta inte sten i glashus

Lisa//

Anonym sa...

What do a few starving children matter compared with the saving of the euro for the glorification of Merkozy and the Brussels Elite? The fanatics in charge of the euro don't care who suffers or how much damage is done to the world's economies provided their precious little fantasy is kept on ever failing life support.

- Jimmy R, Highlands of Scotland, 12/1/2012

Ann-Marie sa...

Det räcker med att världsekonomin kantrar (och det lär inte dröja länge till) och vi kommer att ha liknande situationer överallt, inte bara i Grekland.

Och SS; det som skrivs av någon i massmedia skulle jag ta med en STOOOR nypa salt. Dom är ju inte direkt kända för att fara med sanning nuförtiden....

Och Berit; Osita är jättefin!

Anonym sa...

Ojojojoj- Så gott skrivet!
Grekerna själva förstår ingenting. De jobbar fler timmar per vecka än någon annan inom EU. What´s the problem?
Tjhohopp. Problemet är att nästan ingen av grekerna betalar någon skatt!
Är det någon som undrat över varför nästan alla kåkar i Grekland har en oavslutad övervåning, med armeringsjärn stickandes upp?
Det är för att slippa betala skatt, då ett pågående bygge är skattebefriat.
Är det grekernas fel? Näpp!
Är det de socialistiska politikernas fel? JAPP!

Berit sa...

....och liksom USA och så många andra länder har man levt över tillgångarna och lånat mer och mer pengar för att täcka dagliga utgifter. Nu har räkenskapens timma kommit och konsekvenserna av den oansvariga lättjan svider.
Krisen beror på att självupptagna människor alltid har satt sina egna behov och självförverkligande och tillfredsställelse över sina barns behov. Det är anledningen till att de är där de är nu och genom att dumpa barnen fortsätter de i samma anda.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.