20 januari 2012

Modernt slaveri?

Det här är en politisk satir av Michael Ramirez, som är störande och kanske alltför extrem i mångas ögon. Att vara nyfödd i dagens Amerika, kan det verkligen jämställas med att vara slav?
Dagens småbarn är de som får ta över minst 15 000 000 000 000 dollar i skuld och som får jobba hela sitt liv, (förutsatt att de är skattebetalare) för att betala ränta och amortering på de lån vi har nu.
Kanske straffarbete är ett bättre ord?

Den politiska skuggboxning som ägde rum i november när den sk. Supercommitteen "misslyckades" med att komma överens om nedskärningar för att minska statsskulden med 1.2 triljoner dollar (1200000000000) över en period av 10 år, fungerade så att Republicans kunde rösta emot att skulden ökades, men egentligen inte blockera något.
Det gav också de nyvalda TeaParty-anhängarna tre timmar framför kameror där de kunde klandra Obama och den Democrat-kontrollerade Senaten för eländet vi befinner oss i.

Skulden har ökat under Obamas tid från 10.6 trillioner till 15.2 trillioner i dag.
En trillion av detta kan helt skyllas på Obamas "stimulerings-program".

Republicans kontrollerar The House och de röstade emot att höja lånetaket igen med 1.2 trillioner, men den politiska teaterns manus ger Obama makt att att på egen hand höja skuldgränsen, om inte Kongressen kan uppbåda de röster som behövs för att stoppa honom.
Det krävs emellertid två-tredjedels majoritet i båda husen och det finns ingen chans att tillräckligt många Democrats kommer att rösta emot presidenten.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Dax att börja prata om revolution - BERIT !!!

/// SS

Berit sa...

Inte förrän en regering är så tyrannisk att varje människa är VILLIG ATT DÖ för att bli av med den, kommer status quo att råda och människor finner sig.

Anonym sa...

Federala statsskulden i USA har nu gått över 100% av BNP (bruttonationalprodukten). Delstaternas skulder är förstås inte med, inte heller ”intra-government debt”, väsentligen Medicare och Social Security.
- Kring sekelskiftet låg siffran på 60%. År 2006 fick Dems kontroll över kongressen; 1 jan var siffran 64%. 2008 blev Obama president, 1 jan fortfarande 64%. Men 1 jan 2012 -- 103%.
http://www.usgovernmentdebt.us/spending_chart_1900_2016USp_XXs1li111mcn_H0f_US_Federal_Debt

I Sverige är skuldsiffran (1 jan 2012) 32%.
I UK 60%. I Tyskland 79%. I Frankrike 83%. (Euro-länderna är i kris…)
/ Steve

Anonym sa...

Vad jag kunnat läsatill mig så är det likadant i Tyskland.
Själva tysklands huvud är OK men läser man in delsaternas ekonomi är loppet kört för huvudet!
frågan är bara om Tyska huvudet vill betala medelhavet eller delstaterna

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.