08 januari 2012

Nu börjas det

Nu när Herman Cain har manövrerats bort är det fritt fram att spela ut raskortet. Jag är helt övertygad om att anklagelserna mot Cain, vad gäller utomäktenskapliga förhållanden var konstruerade för att få bort honom ur leken.

MSNBC:s reporter, Martin Bashir levererade en förbryllande jämförelse där han kopplar mordet på en svart brittisk tonåring 1993, till vad han ansåg vara stötande rasistiska kommentarer från republikanska presidentkandidater under 2012.
Video här.

Bashir påstår att den brittiska polisens utredning var påverkad av "institutionell rasism" och när Newt Gingrich kallar Obama för den mest effektive matkupongs-presidenten i Amerikas historia är det rasistiskt. Likaså säger Rick Santorum att han vill förbättra människors liv, inte genom att ge dem matkuponger, utan ge dem ett tillfälle att förtjäna pengar och det är lika illa det.
Som ni kan se har det varit en stadig ökning av antalet personer som erhåller matkuponger sedan 2009 när Obama tillträdde. (45.8 miljoner i augusti).

Till viss del är denna utveckling ett resultat av rekordhög fattigdom (enligt regeringens sätt att mäta i procent av medelinkomsten i landet) vilket i sig är resultatet av Obama-administrationens anti-tillväxt politik.

Men det är inte hela historien. "Kriget mot Fattigdomen" har pågått i 40 år nu och om man får tro politiker har vi fler fattiga nu än när kampanjen startade ....och det var planerat så. Normalt skulle man kunna tro att ett exploderande behov av hjälp till daglig föda inte skulle vara något att vara stolt över, men Democrats har så snabbt som möjligt expanderat varje federalt program så att så många som möjligt blir beroende av regeringen. Antalet matkuponger har ökat på grund av en kombination av inkompetens och avsiktlig slapphet i förvaltningen av programmet.
Enbart i Kalifornien är ökningen 30%.

Bashir: "Det finns inget subtilt vad gäller Newt Gingrich eller Mr Santorum. Deras kommentarer är tydligt inriktade på presidenten, som är svart, och på andra medlemmar i samhället, som inte gjort sig miljontals dollar genom lobbyverksamhet. Men *"medan pinnar och sten kan bryta dina ben," visar den offentliga utredning av Stephen Lawrence liv och död att ord kan orsaka irreparabla skador på en kultur och ett samhälle. Newt Gingrich kommer aldrig att vinna den republikanska nomineringen, men han kan skada rasrelationer i processen. Så här är ett enkel vädjan: Låt oss lägga matkupongs-retoriken åt sidan innan det blir värre."
* speciellt amerikanskt talesätt: sticks and stones may break my bones ....(fortsättningen lyder- but names will never hurt me)

---------

LA Times kallar det rasistiskt att göra sig lustig över Michelle Obamas lyxiga semestrar och liv genom att photo-shoppa hennes ansikte till bilden av en vit kvinnas.
Man säger att, "Den karikatyr av fru Obama som en utsvävande drottning, bygger på den rasistiska stereotypen av en "Uppity neger", som uppstod bland slavägare i en tidigare era. Fru Obama, född i ett arbetarhem i Chicago och vars rötter kan spåras till tiden före inbördeskriget, har examen från Princeton University och Harvard Law School och har innehaft flera höga positioner inom den akademiska och privata sektorn."

Upplysningsvis kan nämnas att det sjukhus i Chicago där Fru Obamas hade sitt senaste 317,000 dollars jobb, inte har anställt någon annan på den positionen sedan hon slutade.
På den tiden Senator Obama, hade ordnat 1 miljon dollar i anslag till sjukhusets forskningscentra.

PS. Michelle Obamas arbetsuppgifter gällde att hantera program för samhällsrelationer, uppsökande verksamhet i grannskapet, rekrytering av volontärer, personal-mångfald och kontrakt med minoriteter.
Jobbet var halvtid - 20 timmar i veckan!

3 Kommentarer:

Peter sa...

Sydsvenskans söndagskrönikör, Per T. Ohlsson, har tagit bladet ur munnen. Resultatet är väntat; ett frontangrepp på de republikanska kandidaterna, samtidigt som han tror att Obama ska kunna fungera som inspirationskälla för dem som vill leva den amerikanska drömmen. Ska man skratta eller gråta.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article1599278/En-galen-kavalkad.html

Anonym sa...

Du är en tragisk individ.

Berit sa...

Det har alltid förundrat mig hur den person är funtad som kan bidra med en kommentar som den från Anonym ovan. Det är oväsentligt om han/hon avser mig eller Peter....
Det är skrämmande....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.