21 januari 2012

Primärval i South Carolina i dag....


.....och Romney är tippad vinnare.

Staten har stämpeln på sig att vara mycket "söder" och mycket konservativ men, det är inte riktigt så enkelt.
Många glömmer bort att valet i S.C. är öppet och att Oberoende kan rösta och har mycket att säga till om när det gäller vem som utses.

Jag vill nog påstå att de republikanska väljarna fortfarande letar efter "Mr. Right ", inte i betydelsen av vem som har rätt utan en som står till höger om Romney.

Fyra kandidater går till val men egentligen skulle det räcka med tre. En för var och en av de sidor av konservatism som är populär i USA nu.

Ron Paul representerar en väldigt mångsidig grupp; Libertarianer , unga konservativa, anarkister, de som strävar att återställa Konstitutionen, de som vill skrota United Nations, ny-nazister och säker fler som jag glömt. Ron Paul är inte allt detta, och han är definitivt inte rasist, men det faktum att han vill dra in subventioner och kvotering för minoriteter gör att man anklagar honom för det.

Santorum/Gingrich får tillsammans representera neo-konservativa och de som mest liknar Bush. De vill gärna likna sig vid Reagan, fast de sällan tar ställning för hans politik. Bachmann och Perry hörde också hemma där. De enas runt religiöst kontroversiella ämnen som homosexuellas rättigheter och abort.
Eftersom Huntsman och Perry gett upp kommer deras röster att delas mellan Santorum och Gingrich.

Romney representerar det slätstrukna "trygga". Alla de som inte vill/vågar/förstår att de måste vakna upp och de är många. De är de "liberala" som tagit över båda partierna och gjort amerikanen till en politiskt korrekt mes.

South Carolina är starkt evangeliskt kristet och stöttar inte Romney speciellt eftersom han är mormon, vilket kommer att påverka utgången, men kraven är lågt ställda och Romney har lyckats hålla sig borta från skandaler. Man försökte göra stor affär av hans cayman-islands-bankkonto men Republicans bryr sig om sånt'.

Så kom ihåg, det handlar om Mr Right, ekonomi, och Ron Pauls trupper och mycket mer kommer att följa när dessa tre sidor kämpar vidare efter South Carolina0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.