05 januari 2012

Ring klocka, Ring....

Vid alla protester runt om i USA viftas det i det oändliga med plakat om 99% gentemot 1%.
Men varje dag sliter ca 50% av befolkningen 8-10 timmar för att få det att gå ihop. En del av dem tror på detta med 99% och drömmer om att bli en en-procentare. I verkligheten är det 50 som arbetar hårt och producerar och de andra 50 är vad man kallar "frilodare". Frilodarnas uppfattning om "ekonomiskt egenintresse" är att rösta till sig en del av grannens inkomst.

Miljontals amerikaner lever i en låtsas-värld där man gömmer huvudet i busken och inte vill ta till sig att detta land är bankrutt. USA:s skuld överstiger nu nationens BNP.

Men det är "huvudet i busken" som gäller. Det är politiskt självmord att ens nämna att Amerika har en skuld större än någon annan nation tidigare i historien.

Gamla människor blir alldeles panikslagna om man nämner att pensionsvillkoren måste omarbetas. Unga människor campar i parkerna och begär mer förmåner och gratis-liv.
De tycks se ekonomi som ett "noll-summe-spel" och kan inte greppa att alltsedan industriella revolutionen har mänskligheten fått det bättre och bättre genom den magiska kombinationen av individuell frihet, fri marknad, lagar om privat ägande, sunda pengar och ett rättsväsende som gäller för alla.
Det har tagit några hundra år men nu tar alla för givet att ekonomisk tillväxt är norm och med det följer attityden att "Jag är berättigad till!"

Frihet är inte längre speciellt viktigt för många och har i både Europa och USA bytts emot vad man inbillats vara säkerhet.
Välfärdsstaten har skapat ett system som belönar en ny typ av försvagad människa... fast det är kanske inte precis rätt. I verkligheten visar det helt enkelt människan så som hon egentligen är
- en lat, rädd, självisk, vidskeplig, lustfylld lurendrejare som siktar lågt!
Vänsterns mål har alltid varit låga och enkla att nå.
De inte bara siktar lågt - deras fundamentala ekonomiska kunskap är att man kan bara bli förmögen genom att stjäla från andra.

Obamas måtto, "Hope and Change" betyder att man hoppas på att hitta nya sätt att ta pengar från andra. (Ordet change betyder växelpengar)

I ett fritt samhälle är rikedom aldrig ett nollsummespel utan ett ständigt skapande och utbyte, men i Obamas Frilodar-Utopia, där plundrarmentaliteten styr, ska producentens rikedom beslagtas genom rent och skärt tvång.
Processen kommer att fortgå tills alla som producerar ger upp, därför att själva processen har strypts av frilodarna.

Mark Steyn säger: Ju förr vi inser att tillståndet "Jag är berättigad till" är över, desto snabbare kan klockan verkligen ringa in något nytt. Ju längre vi dröjer med att ringa ut det gamla, desto värre blir det."

Gott Nytt År?

1 Kommentarer:

Roland Pettersson sa...

Mycket bra skrivet

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.