22 januari 2012

SOPA har återkallats

Tro inte att nedstängningarna på internet bara var ett "PR-trick". Det fick den amerikanska befolkningen att vakna och verkligen fatta att vi har ett allvarligt problem med lagstiftningsprocessen.
Wikipedia har redovisat att häpnadsväckande åtta miljoner människor använt deras sida för att leta upp sina valda politikers kontaktinfo.

Det är ännu inte klart hur många som faktiskt ringde, men en del information om samtalen börjar komma ut, och det låter som väldigt många engagerade sig. Senatorernas telefoner ringde non-stop både i DC och på distriktskontoren med klagomål om lagförslaget.
Googles online-petition redovisade 4500 underskrifter ... och det var mycket tidigt under dagen.

Låt inte lura er. Sopa/ Pipa var "ett kvitto på pengarna" för nöjesbranschens generösa stöd för PAC och donationer till kampanjer. För en lista över vilka som fick, och hur mycket som gick till vem, klicka här.

Innan dagen var över gjorde majoritet av de folkvalda en imitation av kaptenen på Concordia. De övergav skeppet lika fort som han gjorde.

Webben, Social networks, YouTube kan inte stoppas. Fråga Chris Dodd, han som låg bakom censur-förslaget.
Tidvattnet har vänt sig mot alla politiska etablissemang på jorden. För ett år sedan störtade Internet en tyrann i Algeriet och fler följde.
Det började egentligen för 14 år sedan när Drudge avslöjade affären mellan Bill Clinton och en praktikant och Newsweek satt på historien i 4 dagar innan de, tack vare Drudge, måste släppa den.

Villkoren har förändrats men det tar tid att lära gamla hundar sitta.
Episoden som startar den politiska utfrågningen, där Gingrich läxar upp CNN reportern och publiken står upp och applåderar, har klippts bort från nyhetssändningarna. Även från de shower som man kallar "Höjdpunkter från debatten", "Vinnare och Förlorare" eller "Åsikter från publiken" - och om inte Gingrichs svar till John King var en höjdpunkt, så vet inte jag...

Den etablerade pressen vill inte diskutera detta eftersom det skakar deras världsbild. De måste kunna styra det som släpps ut. De måste kunna valla fåren. Och i går kväll visade fåren att de inte längre var villiga att att fösas omkring.


Ha hopp. Detta är framtidens våg.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.