06 januari 2012

Vad alla vuxna borde veta

Marknadsundersökningar anses vara nyheter numera och tar upp stort utrymme i medias rapportering.

Gallop presenterar en ny varje dag, om hur många som gillar Obama just den dagen. I går var det 47% som tycker att han gör ett skapligt jobb och 46% som tycker det är knackigt. Rasmussen mäter känslorna lite djupare och påstår att 45% tycker han är en dålig president och 20% att han är verkligen urusel.

Undersökningar som dessa kan inte förutsäga framtiden men kan man verkligen tro att så många människor stöder det som pågar runt omkring oss?

Det faktum att den amerikanska ekonomin är en skugga av sitt forna jag; att Obamas ekonomiska "plan" är som att stoppa mynt i en enarmad bandit i Lost Wages eller satsa på den spattigaste Kentucky Derby-hästen - hur kan det undgå så många?

Skämt åsido, det är värre än så. Presidentens ekonomiska "Plan" består av att strypa alla våra energiresurser, göra det så osäkert som möjligt för småföretagare och dränka oss alla i en störtflod av skulder och ta ifrån oss den eventuella frihet som ännu återstår.
Och 46% stöder detta?

Eller...är det så att man inte förstår? Inte sätter sig in i vad som pågår?

Det finns inget vettigt sätt att förklara Obamas popularitetssiffror och det borde vara uppenbart för alla som visar lite uppmärksamhet. Antingen är 46% av amerikanerna helt ovetande eller så betygsätter de enligt Bellkurvan. Vad orsaken än är har de antingen misslyckas själva som individer eller också som amerikaner.
Jag är inte lika "optimistisk" som Bill Whittle nedan, som tycks tro att det fortfarande finns en tåga i folk.

Problemet är att alla röster är lika mycket värda. De okunniga, de ouppmärksamma och de ideologi-styrdas rösterna värderas exakt lika mycket som den persons, som omsorgsfullt har utforskat kandidaternas positioner och som har en verklig förståelse för ekonomi och verklighet. Det är en av bristerna i vårt ofullkomliga system.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Denna artikel stödjer det som Mikael Moore säger
amerikanare är världens dummaste folk.
Man tycker att amerikanen skulle ha lärt sig något efter Vietnam kriget ..... USA hade inte där att göra och USA var inte där för att stoppa kommunismen, däremot var CIA fullt upptagna med droger.Sen Vietnam har USA starta många krig och understött många krig. Men amerikanen tror att USA
slåss mot terrorismen. Som jag har skrivit tidigare kolla upp vad KAY GRIGGS säger
/// SS

Berit sa...

Om amerikanen är dummare än svensken kan vi ju diskutera. Den stora skillnaden är att USA har större inflytande på världen än vad Sverige har.

Anonym sa...

SS !
Jag skulle nog inte stödja mig på Michael Moore för att få en uppfattning om detta - han är ju själv ganska korkad. Jag har själv bott några år i USA och om jag jämför de sociala skikt som jag umgåtts med i båda länderna så vågar jag nog påstå att svenskarna är dummast. Och det som är speciellt dumt hos dem är att de tror att de är världens smartaste (ungefär som Michael Morre) och tror att de har något att lära hela världen.
/SB

Anonym sa...

SS!
Undrar bara om du tror att världen hade varit bättre i dag om kommunisterna hade varit den enda supermakten?
//Arne

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

To ///SS writing in English;
I just want to remind you that George W. Bush was president of the United States from 2001 to 2009 and I see no reason to publish your rant about him, which is irrelevant now and would have been then.
On top of that, you copy an article written by Dr. Gerry Lower, called "The Dumbest People on the Planet"and you don't give the source.

Answer the question from Arne instead

Anonym sa...

SVAR TILL ARNE
WALL STREET AND THE BOLSHEVIK REVOLUTION
REVOLUTION. By Antony C. Sutton ... Chapter IV: Wall Street and the World Revolution ... Wall Street Comes to the Aid of Professor Lomonossoff · The Stage Is ...
www.reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution

Anonym sa...

SVAR # 2 TILL ARNE
NONE DARE CALL IT CONSPIRACY
Filformat: PDF/Adobe Acrobat
None Dare Call It Conspiracy will be a very controversial book. At first it will receive little publicity and those whose plans are exposed in it will try to kill it by the ...
www.ldsfreedomnetwork.com/none-dare-call-it-conspiracy.pdf

Anonym sa...

Allt jag ville veta vad om signaturen SS tror att situationen i världen hade varit bättre om kommunismen typ Sovjet Union eller Kina hade varit den enda supermakten. Tror att det var Winston Churchill som sa: Demokratin är inget bra system men det är det bästa vi har.
//Arne

Berit sa...

Arne, jag tror inte att du kan förvänta dig att SS kan åstadkomma ett svar på egen hand.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.