19 januari 2012

Vad är acceptabla yttranden på internet?

Bilden av Athena, visdomens gudinna i grekisk mytologi, är hämtad från Norges största politiskt seriösa webbsida, document.no.

Document.no har läst Utrop.no, en tidning med nyheter från det flerkulturella Norge, och hittat denna avslöjande kommentar:

"Norsk kultur bør dø ut. Kulturen bør bli multikulturell.
Skrevet av Malik 15.01.2012 17:00

Norsk kultur og språk er på vei ut. Kulturen blir mer og mer multikulturel og internasjonal. Mange steder i Oslo klarer du deg snart like bra på Urdu som på norsk. Om noen generasjoner vil vi le av kravet om å lære norsk. Burde være et krav om at ansatte på offentlige kontorer kunne urdu. Det blir stadig mer vanlig med urdu kunskaper ettersom dagens generasjon vokser opp. Hvorfor trenger vi å lære et margenalisert språk som norsk.
ps. På trygdekontoret der jeg bor er det personer som snakker urdu. Det samme på skolen og nærbutikken."

Urdu är jämte engelska det officiella språket i Pakistan, ett land vars befolkning snabbt närmar sig 200 miljoner. Som framgår av Maliks arroganta ton är Norges knappt 5 miljoner invånare en munsbit för pakistanierna. Om nu pengarna räcker som delas ut av trygdekontoren (socialkontoren).

Rubrikens fråga om vad som är acceptabla yttranden på internet ska tolkas ironiskt. Det är den politiskt korrekta eliten som är emot yttrandefrihet. Visserligen får muslimska invandrare gärna avslöja sin ovilja att integrera sig - de får rentav applåder - men det är tabu att diskutera vad det innebär för våra länder.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Så tänker nog de flesta av dom eftersom dom inte är intresserade av att lära sig det nya landets språk. Väntar dom tillräckligt länge så lär det också bli på det viset tack vare gummiryggade politiker.

Skanderbeg sa...

Man blir ju förbannad! Otacksamma glin.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.