04 januari 2012

Vikten av att få försvara sig

En ung kvinna sköt och dödade en man som bröt sig in i hennes bostad på nyårsnatten. Den 18-åriga Sarah McKinley, nybliven mor och änka ringde polisen och plockade fram hagelbössan och en pistol när två män började bearbeta ytterdörren för att ta sig in. Under 21 minuter samtalade hon med polisen som gav henne rådet att hon inte fick skjuta förrän männen bröt sig in i huset.

21 minuter!9 Kommentarer:

Anonym sa...

Well done.
//Arne

Anonym sa...

Vilka lagar vi har. De är anpassade till en annan tid och en annan kultur och våra politiker och lagstiftare är hopplöst efter.
/SB

Anonym sa...

CNN vet mer:
http://edition.cnn.com/2012/01/04/justice/oklahoma-intruder-shooting/
/ Steve

Anonym sa...

Så länge polisen och myndigheter inte vill eller kan måste vi försvara oss själva.
//Arne

Berit sa...

Och det är inte rimligt att de ska kunna alla gånger. Det är en av våra mänskliga rättigheter att vi ska kunna värna oss från våld från andra.
I innercity här i Atlanta sker gång på gång överfall och rån runt universitetet Georgia Tech. Minst 34 sedan mars 2009. Universitetet är en sk. "gun-free zone" så det är enkelt att slå ner studenter och personal, rycka åt sig deras väskor och våldföra sig på dem.
Fler och fler av studenterna kräver nu att få bära vapen. Enbart misstanken om att ett tilltänkt offer kanske har vapen avskräcker.

Ann-Marie sa...

Det är synd om tjejen att hon skulle behöva göra det hon gjorde men samtidigt så är det rätt åt svinen som bröt sig in hos henne! Och nu sparar staten in lite pengar och behöver bara stoppa en i fängelse....

gäster sa...

Lite skillnad från i Sverige där händelser som trotsar allt förstånd inträffar:

Då ett mycket ungt flickebarn - högst sannolikt av sin vårdnadshavare uppmuntrad till "öppenhet" för det mångkulturella - mördades av sin "försmådda" pojkvän med somaliskt ursprung, initierar fadern "Fem i tolv-rörelsen" helt uppenbart för att hävda sin "godhet" och "tolerans". Ett agerande som inte förtjänar någon annan beskrivning än det ultimata sveket av sitt eget barn..!

http://varstundisverige.blogspot.com/2012/01/insandare-om-valdet-i-malmo.html

Anonym sa...

Nybliven änka - det låter som hon sköt sin man

Berit sa...

Senaste Anonym, det luktar ren elakhet om det du skriver.
Under de första 20 sekunderna av videon framgår tydligt att den unga kvinnans man dog av cancer under julhelgen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.