29 februari 2012

68-ornas maktövertagande

Spjutflickan har i 20 avsnitt gjort en storartad tillbakablick på 1970-talet. Ett citat:

"Jag blev faktiskt chockerad när jag blickade tillbaka på 70-talet och återupplevde det. Hur var det möjligt att dessa revolutionära och onaturliga tankar på bara tio år nådde till toppen i regeringen, trots den breda allmänhetens uppenbara motvilja?

Hur kunde det ske att de aktivistgrupper som använde oparlamentariska och/eller olagliga metoder uppenbarligen arbetade för politiker vilka som deras medkombattanter satt i folketing (riksdag) och regering?

Och hur kunde det gå till att dessa politiker kunde acceptera dessa förhållanden och få de i det fördolda genomförda förändringarna inkorporerade i samhällssystemet?"

Spydpigen: En redegørelse for kampen om børnene 1969-1979

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Det hade nog inte gått utan Olof Palmes hjälp?
Rune

Knute sa...

I en frispråkig intervju berättar Olle Frånstedt, operativ chef för Säpo på 1970-talet, om statsminister Olof Palme:

"Jag misstrodde honom för att han försökte få oss att avbryta samarbetet med CIA och in­leda ett samarbete med KGB. Den statschef som säger så är i ryssarnas garn eller rör sig åtminstone inom deras intressesfär. Det tydde på att han hade för avsikt att ändra det svenska försvarsbeslutet som slog fast att hotet mot Sverige kom från öst – vilket styrde vårt arbete. Sverige tillhörde västsidan, även om vi inte var med i Nato. En statsminister ska inte driva sin egen utrikespolitik, men det gjorde Olof Palme."

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/10/palme-ville-samarbeta-med-kgb.html

Errbe sa...

Mycket tyder på att det var Palme som var den "högt uppsatte" kollegan som landsförrädaren Arne Treholt hade i Sverige.

Demokratbloggen sa...

Det kan inte ha varit någon annan än Palme. Hans doktrin, den så kallade palmedoktrinen som babblade om nord-syd konflikten menade ju att västvärlden skulle öppna upp sig för Muhammedanien om vi inte ville ha ett tredje världskrig, och att den välfärd vi kan bjuda dem är de väl värda, med tanke på vad vi vita har ställt till.

Resultatet av det svammlet ser vi ju nu över hela västvärlden. Man släpper in Muhammedanien till väst och ger dem vår välfärd, precis som Palme ville.

Att han blev betrodd med att besitta sådana profetiska kunskaper kommer från vår historia. Sverige har varit en stormakt i Europa. Svensk politik har visat sig framgångsrik med folkhemmet och den svenska modellen och dessutom hade Sverige ett antal diplomater som fått goda betyg över världen.

Det hjälpte också till att Palme gav bort stora delar av den svenska välfärden till diktatorer i Muhammedanien för att de i sin tur skulle skryta upp honom, och därefter fick palmedoktrinen goda recentioner i FN.

Jag ser hans doktrin som en fusion mellan kommunismen och nazismen, för många muhammedaner är nazister, och muhammedanismen påminner om nazismen, fast bara så mycket värre. Därför kallar jag palmedoktrinen för "Palmes Kampf".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.