20 februari 2012

Alice in Underlandet

Om någon av er kära läsare, har tagit en kurs i antingen historia, journalistik eller ekonomi under de senaste två decennierna har ni säkert uppmuntrats att tro på följande påståenden, som anledningar till en expansion av statsmakten:

. . 1. "Högre skatter och mer statliga utgifter kommer att göra oss framgångsrika"

. . 2. "att ta naken-fotografier av alla som passerar genom flygplatserna är konstitutionellt"

. . 3. "konstitutionen ger presidenten rätt att bomba vilket annat land som helst på planeten utan att rådgöra med någon annan, speciellt inte Kongressen"

. . 4. "landets grundare trodde att det skulle vara en bra idé att placera allas frihet i händerna på fem statliga jurister med en ämbetsperiod som vara livet ut"

. . 5. "socialisering av sjukvården kommer att orsaka att vårdkostnaderna minskar"

. . 6. "recessioner och depressioner orsakas av plötsliga utbrott av girighet och djuriskt beteende" (Alan Greenspan, fd. chef för the Federal Reserve)

. . 7. "kapitalister bli rika genom att sälja produkter som skadar, eller till och med dödar deras kunder"

Statliga skolor och den radikala Miljörörelsen inskärper dessa begrepp i sin publik, som ofta inte ens kan läsa eller förstå betyget de fick i grundskolan.
Det är inte konstigt att regeringarna kommer att använda alla medel för att behålla sitt monopol på pedagogisk indoktrinering?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.