17 februari 2012

Egendomlig genusextremism i ett land där jämställdheten inte gäller invandrarkvinnor...

Det finns ett par språk där han/hon betecknas med ett enda ord, nämligen finska med hän och ungerska med ö. Måhända tyder det på en forntid med jämställdhet mellan könen.

Extrema jämställdhetsivrare i i det svenska Skolverket vill nu lansera ordet hen. Samtidigt läser man om en mor som tvingat sitt barn att leva i en fantasivärld där smurfar är verkliga. Det är naturligtvis lika fel att förvirra barn genom att inbilla dem att det inte finns två kön.

Genusextremismen är fullständigt utan proportioner i ett land, Sverige, där jämställdheten inte gäller invandrarkvinnor som måste leva under sharialagar. Och där DO bestämt att rätten att utöva islam går före jämställdhet!

Diskrimineringsombudsmannen borde betänka att religionsfriheten inte får accepteras som ursäkt för kränkningar av kvinnans rättigheter; det har till och med det annars så islamvänliga Europarådet fastställt.

I en bok om hedersmord säger Millennium-författaren Stieg Larsson att "män slår i alla kulturer". Ett typiskt exempel på kulturvänsterns hyckleri. "Allt är relativt". I praktiken innebär det att förtryck av västerländska kvinnor anses upprörande, men när det drabbar muslimska kvinnor är det acceptabelt. Det är detta som kallas mångkultur, olika lagar för olika grupper.

För att sammanfatta: genuspratet om att "bryta upp han/hon-dikotomin" har inget med jämställdhet att göra. Men folk blir förbannade och risken finns att normal feminism och jämställdhet får dåligt rykte, till förfång för kvinnor som förtrycks.

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute
Det finns redan ett neutralt ord för män och kvinnor - man. "Man" säger t.ex. att "man måste göra si och så" och "man vet att...". Så det ordet finns redan, vi behöver inte hitta på fler.
Sedan benämns människan för "hon".
/SB

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Man brukar ju även benämna fartyg som hon. Skall nu denna gamla tradition också ändras så alla båtar i fortsättningen också blir hen?

Ann-Marie sa...

Den dagen då vi alla ser ut som Barbie och Ken "nertill" kan det vara befogat med "hen". Tills dess.... låt oss bara vara!

Peter sa...

Lite humor från Danmark mitt i allt elände:

http://www.youtube.com/watch?v=jqYjsOqheOo

Berit sa...

Min man gapskrattade när jag översatte Knutes posting. Ordet "Hen" på engelska betyder ju höna...

Knute sa...

Föräldrar övertalades att göra könsbyte på sin son av fanatisk genusextremist som ville bevisa att könet är något inlärt. Experimentet slutade med självmord.

http://sv.wikipedia.org/wiki/David_Reimer

Knute sa...

I en kommentar till en krönika av Julia Caesar skriver signaturen Utlandssvensk:

Det är lite av en historisk ironi att när samhällen som bygger på någon form av totalitär utopisk ideoliogi kollapsar, så blir ofta utfallet den raka motsatsen till det som man påstod sig sträva mot. Forna kommunistländer blir närmast parodier på de absolut värsta avarterna av kapitalism. Några få rövarbaroner lägger beslag på nästan allt och lever grovt osmakliga lyxliv samtidig som resten av befolkningen hamnar i misär helt utan skyddsnät.

Nu bevittnar vi för första gången i världshistorien ett land som domineras av en ny typ av utopi: statsfeminism. Sannolikt blir utfallet även här en närmast grotesk motsats till vad denna ideologi påstod sig sträva mot. De kvinnliga barnbarnen till dagens svenska feminster lär väl i bästa fall få finna sig i att bli andra klassens medborgare men om man studerar hur muslimer historiskt har agerat mot befolkningen i erövrade länder kan det bli betydlig värre. Ren slavhandel med de sista blonda svenskorna kan absolut inte uteslutas. Läs gärna på om slaveriets ställning inom Islam innan ni avfärdar detta påstående.

http://snaphanen.dk/2012/02/18/sondagskronika-bitterfittans-klagan/

Csaba sa...

Han/hon på ungerska är Ö. (Långt uttalat.)Och lägg märke till att det ungerska språket är ett av världens mest komplicerade, men ungrarna har levt med sina "Ö" i mer än tusen år. Det duger säkert tusen år till.
Folk i övriga Europa skrattar gott åt det svenska genusvansinnet - med rätta.

Knute sa...

Tack för korrektionen, jag ska ändra!

"Ön" säger man artigt till personer man inte är du med. Om man är lite mer ohövlig säger man "maga".

Jag upplever att det skulle behövas två slags "ni" på svenska också, alltså när man blir "niad". Den som tilltalar en med "ni" kanske gör det för att vara hövlig men själv kan man känna det som ett avståndstagande.

En intressant sak är att hjälpverbet "ha" inte finns på ungerska. Att äga något får konstrueras på annat sätt. Allt tyder alltså på en forntid som inte bara var jämställd utan också jämlik!

Sen tror jag inte att ungerska egentligen är så komplicerat, det är bara en smula annorlunda än de indoeuropeiska språken.

Knute sa...

Bahareh Andersson, kvinnofridssamordnare Hörby kommun:

"Hur långt kan våra nordiska samhällen sträcka sig innan politiker och mina systrar (feministerna) inser att mångkulturalism inte måste inkludera brott mot mänskliga rättigheter, hedersmord och oskuldsterror mot ungdomar? Eller skall vi finna oss att leva här med samma könsapartheid som i Iran bara för att inte störa Era mysiga mångkulturella relationer?"

http://debatt.svt.se/2012/02/18/maria-sveland-din-tolerans-ger-hogerextremisterna-spelrum/

Jag skulle vilja invända att det är dags att helt utmönstra begreppet mångkulturalism. Islamisk "kultur" fungerar inte i ett rättssamhälle. Det finns bara EN civilisation och islam hör inte hemma i den.

Men nu är det för sent. Den 24 november 2010 skrev riksdagens multikultingar in i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt land! Vårt land är på väg att få ett kast-system likt Indien, med särskild lagstiftning för varje grupp, kaster som man inte har rätt att få lämna. Och eftersom 95 % av invandringen de senaste 20 åren varit från muslimska länder, blir konsekvensen på lång sikt inte mångkultur utan islams monokultur.

Knute sa...

Norges Forskningsråd har lagt ner programmet för kjönnsforskning (genusforskning) som fått anslag i sjutton år.

I Sverige har Vetenskapsrådet nyligen beslutat om tilldelning av 67 miljoner kronor för genusforskning. Ännu en tid ska vansinnet fortgå

http://missionxp.webblogg.se/2012/february/utkast-feb-20-2012-1.html

Knute sa...

Ministern öppnar för lågskattezon i Rosengård

Invandringen hör vi ju är en sån fantastisk tillgång – varför behöver den då subventioneras?

http://kentekeroth.se/2012/02/21/varfor-behover-invandringen-subventioneras/

Knute sa...

Knappast riktiga feminister som sysslar med sådan där genusforskning. Förmodligen hör de till samma gäng som tycker synd om kvinnoförtryckare därför att de är muslimska invandrare och alltså på förhand är definierade som offer för den "vite mannen". Enligt denna logiska kullerbytta måste man därför blunda för att kvinnor är offer för islams kvinnosyn.

Boman sa...

I Finland finns inget Genusvetenskapligt institut. Det behövs inte. Man värderar kompetens före kön.Detta svenska tramsande är skrattretande och nu ska det visst ner på förskolenivå. Lägg ner! Låt oss vara de vi är.
Endast om man ämnar skapa barn behöver man veta könet på samarbetspartnern!

Knute sa...

Sluta ljug för barnen – skrota begreppet "hen", skriver John Järvenpää:

"När barnet hanterar det basala, när det vet att endast mamma och pappa, kvinna och man, kan reproducera sig, när det har lärt sig alfabetet, klockan, årstiderna, matematikens grunder etcetera, och när det fått en trygg grundidentitet tillika könsuppfattning. Då är det på sin plats att börja komplicera världen.

Det vettiga vore därför, såsom det förr sett ut, att låta barnen själva välja sina lekar (och reagera om de går överstyr; även det gjordes i mycket större uträckning förr än idag). Inte att med påtvingade medel tvinga dem att ikläda sig obekväma roller. Eller att förvirra dem med ideologiskt motiverat nyspråk."

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.870212-sluta-ljug-for-barnen-skrota-begreppet-hen-

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.