29 februari 2012

Egypten: Jaktsäsongen på vackra kvinnor börjar nu!

Bild: Resultatet av den arabiska våren. Islamisk demokrati i Kairo.

Det egyptiska Muslimska Brödraskapet startar nu så sakteliga sin "moderata" sharia. Sharia och biograf går inte så bra ihop, så egyptierna måste nog säga adjö till den industrin.

En grupp egyptiska advokater som tillhör det politiska partiet Brödraskapet tänker gå till rättsligt angrepp mot några egyptiska skådespelerskor. Överst på listan står Summaya Al Khachab och Ghada Abdul Riziq (bilden nedan). Klagomålet avser att skådespelerskorna spelar roller som är för provocerande och stimulerar till sexualitet och annat olämpligt beteende.

Enligt tidningen "Elaph" med redaktion i London har advokaterna avslöjat offentliga uttalanden från skådespelerskorna som kränker de troende. Samma advokater har redan lämnat in ett klagomål mot arabvärldens i särklass mest kända komiker Adel Imam för att ha kränkt och förlöjligat islam. Advokaterna har betonat att dessa skådespelare bör straffas strängt av "lagen" och stenas.

En stening går till så att kvinnan begravs upp till halsen så att enbart huvudet sticker upp, varefter mördarna börjar kasta stenar på henne. Det vore förskräckande om detta sprider sig till Egypten, som en period såg ut att vara på väg att bli ett civiliserat land.

Utveckling och inveckling: Kairo universitet 1974 och 2004

Bilderna är från bloggen Snaphanen

9 Kommentarer:

Thomas! sa...

....och "stollarna" i "gammelmedia" kallar detta den "arabiska våren"!
Eftersom jag har arbetat och bott i Saudi Arabien så känner jag till islam och sharia betydligt mer än de flesta "stollarna" i riksdagshuset och Rosenbad!

Knute sa...

Obamas och västvärldens stöd till den islamiska "våren" är rena galenskapen. Ta Syrien som har fått en ny demokratisk konstitution med flerpartisystem. Ändå vill Obama & EU störta Assad. Har de inte lärt läxan av vad som hänt med Libyen och Egypten?

Anonym sa...

För dem som inte ännu har lärt sig att se skillnad mellan Jesus och Mohammed utan har för sig att all religion är lika dålig eller lika bra finns ett bra exempel hämtat ur Robert Spencers bok "Den politiskt inkorrekta guiden för Islam (och korstågen)" som handlar just om hur olika man ser på stening av kvinnor.

Först exempel på hur Jesus handskas med detta:
"Då förde översteprästerna och fariséerna dit en kvinna som hade blivit beträdd med äktenskapsbrott; och när de hade lett henne fram, sade de till honom: ' Mästare, denna kvinna har på bar gärning blivit beträdd med äktenskapsbrott. Nu bjuder Moses i lagen att sådana skola stenas. Vad säger du då ?' Detta sade de för att snärja honom, på det att de skulle få något att anklaga honom för. Då böjde sig Jesus ned och skrev med fingret på jorden. Men när de stodo fast vid sin fråga, reste han sig upp och sade till dem: 'Den av eder som är utan synd, han kasta första stenen på henne'. Sedan böjde han sig åter ned och skrev på jorden. När de hörde detta, gingo de ut, den ene efter den andre, först de äldsta, och Jesus blev lämnad allena med kvinnan, som stod kvar där. Då såg Jesus upp och sade till kvinnan: 'Var äro de andra? Har ingen dömt dig?' Hon svarade: 'Herre, ingen.' Då sade han till henne: 'Icke heller jag dömer dig. Gå, och synda icke härefter.' "
(Johannes 7:53 - 8:11)

Därefter hur Mohammed gör:
"Till honom (den Helige Profeten) kom en kvinna från Ghamid och sade: Allahs Sändebud, jag har begått äktenskapsbrott, så rena mig. Han (den Helige Profeten) visade bort henne. Följande dag sade hon: Allahs sändebud, varför visar du bort mig?. . . Vid Allah, jag har blivit gravid. Han sade: Nå, om du håller fast vid det, ge dig då av tills du fött fram ditt barn. När hon var förlöst kom hon med barnet inlindat i en klädtrasa och sade: Här är barnet som jag fött fram. Han sade: Ge dig av och amma honom tills du avvänjer honom. När hon avvänjt honom, kom hon till honom. . . Hon sade: Allahs lärljunge, här är han, jag har avvänjt honom och han äter mat. Han (den Helige Profeten) anförtrodde barnet åt en av muslimerna och förklarade sedan att hon skulle bestraffas. Och hon placerades i en grav som nådde upp till hennes bröst och han befallde folket att de skulle stena henne. Khalid bin Walid steg fram med en sten som han kastade på hennes huvud och det sprutade blod på Khalids ansikte, varvid han skymfade henne. Allahs lärljunge hörde förbannelsen (Khalids), som han hade slungat ut mot henne. Då sade han (den Helige Profeten): Khalid, var varsam. Inför honom, i vars händer mitt liv ligger, har hon ångrat sig så mycket, att även om en felande skatteindrivare skulle ångra sig så, så skulle han ha blivit förlåten. Efter att ha givit befallningar angående henne, bad han sedan för henne och hon begravdes" (Muslim, vol. 3, bok 17, no. 4206.).
/SB

Spydpigen sa...

En film om en kærlighedshistorie mellem en koptisk mand og en muslimsk kvinde er blevet censureret.

Ifølge islamisk lov, tolereres kærestepar med en muslimsk mand og en koptisk kvinde, men det modsatte er forbudt med mindre han omvender sig.

Filmen blev politianmeldt af regissør Hisham Issawi og lederen af festivalen Sayed Fouad, ”Ud af Cairo”, blev censureret og trukket tilbage fra den afrikanske filmfestival, som er i gang i Luxor, hvor den skulde være vist i formiddagsmen.

Lederen af den ægyptiske censur har dementeret, at filmen var blevet afvist af kvalitetsmæssige grunde, men en gruppe skuespillere, regissører og kritikere har afvist “enhver form for frihedsbegrænsning”.

“Vi er kede af, at denne slags indgreb stadig findes her efter revolutionen, som krævede frihed og en ny sekulær stat”, hedder det i erklæringen, som blev offentliggjort på engelsk på internetten.

Lederen af censuren Sayed Khattab har bekræftet, at Festivalen aldrig har spurgt om autorisation for filmen, hvorved det afsløredes, at dette vilde have kunnet give problemer.

Filmkritiker Tarek el Shenawi, som har underskrevet en solidaritetserklæring med regissøren af “Ud af Cairo”, forklarer, at filmen vilde have kunnet skabe forståelse for forbudet imod den. Den blev lavet til festivalen i Dubai sidste år, men vilde ikke have haft det let i de ægyptiske biografsale.

Kilde: www.ansamed.info/ansamed/it/notizie/rubriche/cultura/2012/02/27/visualizza_new.html_105096412.html

gäster sa...

Det islamistiskt dominerade egyptiska parlamentet är på väg att anta ett lagförslag om rätt för mannen att ha ”farväl-samlag” med sin avlidna hustru fram till sex timmar efter hennes bortgång.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/laglig-ratt-for-man-att-ha-sex-med-avlidna-hustrun-uppror-egyptiska-kvinnor

Taxichaufför ömdes till sju års fängelse för mordförsök och oanständigt umgänge med lik (trodde han)

http://canuteocean.blogspot.se/2012/04/domdes-till-sju-ars-fangelse-for.html

gäster sa...

Kan en kvinde have sex med sin døde mand? Fortsætter hans kønsdele at fungere - måske i drømme om de 72 jomfruer.....

Perverse mennesker!

Knute sa...

Det verkar som om en del muslimer kränks över själva innehållet i Koranen; att citera de värsta utgjutelserna får endast imamer göra, om någon annan gör det kan det leda till en fatwa.

Samt en åsiktsregistrering av Expo. Inte underligt att forskningen om islam på universiteten urartat till skönmålning. För att inte tala om religionskunskapslärarna i skolan som måste ta hänsyn till lättkränkta muslimska elever.

Steve sa...

På en (delvis) USA-styrd blogg vågar ni, under anonym signatur, hårt attackera islam. Gör ni något mer? Arbetar för SD? Ställer upp för SD? Vågar ni ens anonymt rösta på SD?
- Olof Palme lät ”flyktinginvandringen” börja 1984, sedan nettoreproduktionstalet (som ska vara 1,0) sjunkit ner till 0,769 år 1983. Det blir så när man i åratal ’tar bort’ 25% av barnen (eller 40% som i rätttänkande Kramfors). 25% från 1979 tills idag. Har ni sagt något om den ”detaljen”?
- Jag är förvisso inte muslim. Men här i staden var det bosniska muslimer som ledde föreningen. Och såvitt jag vet har det inte kommit fram något förskräckligt där.

Knute sa...

One Killed in Wild Hamas Celebrations for Morsi

One Gaza Arab was killed as Hamas wildly cheered Egypt’s Muslim Brotherhood victory, giving it new hope to annihilate Israel.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157201#replies

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.