Jo, jag tackar!
Michelle Obama gillar livet i The White House och håller kampanjtal för sin make för att få fyra år till av betalda lyxsemestrar över hela världen.
"Under de senaste tre åren har vi arbetat hårt för att ta oss ur den här röran och vi har gjort en hel del anmärkningsvärda framsteg och ekonomin har förbättrats."
Hon nämnde President Obamas framgångar vad gäller sjukvårdsreformen, avlägsnandet av trupper från Irak och att han upphävde "Fråga inte, berätta inte" när det gäller homosexuella i det militära, för att illustrera att Obama hållit sina löften från förra kampanjen.
Economic Collapse Blog undrar :" Om ekonomin förbättrats hur kommer det sig att.....
..försäljning av nya hus i USA har aldrig varit så dålig som under 2011?
..det finns 6 miljoner färre jobb i Amerika idag än innan lågkonjunkturen började?
..arbetslöshetstiden är rekordlång?
..antalet kvinnliga uteliggare bland veteraner har mer än fördubblats?
..antalet "matbidragskuponger" har ökat med 3 miljoner sedan förra året och med mer än
14 miljoner sedan Obama tillträdde?
..antalet barn som lever i fattigdom har ökar under vart och ett av de senaste fyra åren?
..andelen amerikaner som lever i "extrem fattigdom" är högre än någonsin?
.. bara 23 % av alla företag planerar att nyanställa detta år?
..18% av alla hus i Florida står tomma?
..19% av män mellan 25 och 30 år bor hemma hos mamma och pappa?
.. när Obama tillträdde var antalet "långtidsarbetslösa" 2.6 miljoner och nu är de 5.6 miljoner?
En bra sak med Obama är att när han tillträdde var priset för en oz. guld 850 dollar. Nu är det över 1700.
Själv säger han att han gjort sig förtjänt av fyra år till och så också hans hustru.
Han har inte kunnat genomföra alla sina löften från förra kampanjen eftersom något så obekvämt som Kongressen och Konstitutionen stått i vägen. Nu är det inte längre Bush fel utan han skyller på grundarna av Amerika.
Det måste vara frustrerande när man vill vara diktator och något så hopplöst gammalmodigt som grundlagar står i vägen. Han borde ta lärdom av Hugo Chavez.
09 februari 2012
"Ekonomisk återhämtning"
Upplagd av
Berit
kl.
torsdag, februari 09, 2012
Etiketter: Berit
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 Kommentarer:
Juliet Pries ville öppna en ’ice cream parlor’ i (demokrat-styrda) San Francisco. Det tog henne två år att klara av alla stadens tillstånd, procedurer och godkännanden för att komma igång. Själva tillståndet kostade $20,000; hon måste ta fram en detaljerad karta över alla affärer i området (staden hade inte det); och det kostade $11,000 bara att få vattnet igång. (En dollar är sju kronor nu.)
- Det är vänster-bladet New York Times som berättar detta!
- Visst är det väl bättre i Sverige idag?
- (Watch it: NYT låter dig bara titta 20 gånger i månaden utan att betala!)
/ Steve
FLOTUS är bara intresserad av att semestra och det på skattebetalarnas bekostnad....
”Mer pengar till jobbsatsningar och vägbyggen samt högre skatt för de rika i USA.” Så beskriver DN Obama’s budget för 2013. Att statsskulden ökar med ”$6.6 trillion” under kommande 10-årsperiod (så Fox) nämner man inte. Etc.
- ”Den som är satt i skuld är icke fri”, som någon konstaterade. Det där är alldeles för komplicerat för svenska media.
/ Steve
Det är ju grunden i sossepolitiken så det är klart att svenska journalister applåderar det.
Citatet ”Den som är satt i skuld är icke fri” är faktiskt från Göran Persson (s). Och den nya partiledaren Löfvén inser att exportindustrin är grunden för vår välfärd, och ser att vi nog behöver nya kärnkraftverk för att hålla den konkurrenskraftig.
- Nej, (s) idag har till stor del lämnat keynesianismen efter sig, tanken alltså att staten ska göra ”jobbsatsningar” för att hålla ekonomin igång, osv. Reagan fick slut på det där på 80-talet i USA, och Göran Persson från 1994 hos oss. Förr hade vi kriser vart tredje-fjärde år; numera flyter systemet bra.
- Det jag inte förstår att inte fler demokrater fattar att USA:s nuvarande ekonomiska politik är helt fel.
- Eller kanske man gör det, innerst inne? Det har gått över 1000 dagar – nästan tre år – utan att senaten i USA godkänt en budget för landet. I maj 2011 röstade man 0–97 mot Obama’s budget. Det tycks gå ändå, medan statsskulden växer. Nu är den över 100% av BNP…
/ Steve
”Vi behöver en global minimi-skatt, så att människor inser att ingen kommer undan.” Gene Sperling, ”director of the White House's national economic council”.
”Mer, kanske inte i blodiga detaljer, kommer innan månaden är slut. I fråga om inkomster vill presidenten se delade uppoffringar. Det här är en Demokratisk budget.”
http://www.weeklystandard.com/blogs/white-house-economic-adviser-we-need-global-minimum-tax_626749.html
I Vita Huset är man helt galen numera?
/ Steve
Nja. ”Global” definieras i WordWeb som ”Involving the entire earth”, men också ”not limited or provincial in scope”. Mr Sperling menar säkert ”all-amerikansk”. Alla ska betala en rejäl skatt till Washington DC.
- (Men naturligtvis skulle vår kära överhet gärna se ett världsomfattande ekonomiskt system. Där, lika naturligvis, de själva skulle styra och ställa.)
/ Steve
Skicka en kommentar
Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.