04 februari 2012

Förföljelse av kristna

35 kristna etiopier överraskades i Saudiarabien under bön i ett privat hus, och blev arresterade, misshandlade och kränkta. De anklagas för "olaglig sammanblandning" av personer av motsatt kön utan att vara gifta. Enligt Human Rights Watch är det en ny episod av våld mot religionsfriheten. De 35, varav 29 kvinnor, riskerar nu utvisning.

Efter vad de har sagt till HRW togs de först till en polisstation och därifrån till ett fängelse i Buraiman. Kvinnorna tvingades att klä av sig och underkasta sig kroppsvisitation, medan männen blev slagna och anklagades för att vara "icke-troende".

Män och kvinnor har klagat över bristen på hänsyn - en kvinna var diabetiker - och diskriminerande hygien i förhållande till de saudiska fångarna.

Tio dagar efter gripandet drogs de inför domstol, där de var tvungna att sätta sina fingeravtryck på ett dokument som de inte fick läsa.

Åtalet avslöjar enligt HRW en ny episod av religiös intolerans. I Saudiarabien är islam den enda tillåtna religionen, men från 2006 är regimen förpliktad gentemot Förenta staterna att "garantera och skydda icke-muslimers rätt att samlas privat och be privat, medan det är förbjudet att be på offentligt plats för varje religion som inte är islam".

Organisationen uppmärksammar slutligen att denna episod kommer bara två månader efter att kung Abdullah Bin Abdulaziz på Saudiarabiens vägnar har etablerat ett internationellt centrum för interreligiös och interkulturell dialog.

Källa: Asianews

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ingenting som man i Västerlandet bör beklaga så mycket som USA beblandning med Saudi-Arabien - "Babylons sköka som förför världens kungar (=länder) med sitt vin (=olja)". USA byggde upp Saudi-Arabiens oljeindustri med vilken de idag bygger moskéer i varje land varifrån de med importerade imamers hatiska predikningar mobiliserar muslimerna för slakten av judar, kristna och ateister. Ett gigantiskt misstag.
/SB

Anonym sa...

Att vara efterklok är enkelt. Vad fanns det för alternativ till "vinet"?

Lisa//

Anonym sa...

Att vara efterklok är enkelt. Vad fanns det för alternativ till "vinet"?

Lisa//

Anonym sa...

Att vara efterklok är enkelt. Vad fanns det för alternativ till "vinet"?

Lisa//

Anonym sa...

Lisa
Det finns ju olja på andra ställen än i Saudi-Arabien. Och att inlåta sig i detta intima samarbete med och utveckla industrin för ett sådan 100%-ig utvecklingsresistent samhälle som Saudi-Arabien var inte alls nödvändigt, speciellt inte när det fanns så många välkända röster (bl.a. Churchill) som visste vad Islam gick för.
/SB

Anonym sa...

Lisa:
Dessutom verkar ju "efterklokheten" ännu inte slagit till. USA (och Europa) fortsätter köpa olja från Saudi-Arabien (istället för att göra sig oberoende) och förser dem med en massa sofistikerade vapen samtidigt som svenska (och europeiska) kommuner fortsätter att ösa pengar över de arabiska ockupanterna och tillåter dem att bygga sina hatcentrum i snart sagt varje by. Man skall naturligtvis vara efterklok. Men så lätt, som du påstår att det är, verkar det inte vara. Har historien inte tvärtom lärt oss att man inte lär av historien?
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.