09 februari 2012

Grodan och Skorpionen

Obama-administrationen har mötts av högljudda protester och motstånd från den katolska kyrkan för en kontroversiell del av Obamas hälso-och sjukvårdslag, som kräver att alla arbetsgivare oavsett religiös tillhörighet, ska stå för försäkringen vad gäller preventivmedel och abort i de anställdas sjukvårdsplaner. Det gäller alla arbetsplatser som drivs av kyrkan som ex. sjukhus, skolor och vårdhem.

År 2008 uppmanade katolska biskopar sina medlemmar att inte rösta på en kandidat som var positiv till abort och ändå röstade katoliker 52 mot 45 för Obama.
Tro det eller inte, men de flesta katoliker hör politiskt hemma i Democrat Party.

Notre Dames rektor Fader John Jenkins, välkomnade president Obama som talare trots studentprotester. Den amerikanska katolska biskopskonferensen var tyst under kampen om Obamacare, och mycket få medlemmar av den kyrkliga hierarkin motsatte sig aktivt lagförslaget. Syster Carol Keehan, ordförande för katolska Health Association, stödde ObamaCare från allra första början, och de flesta katoliker tog presidenten på hans ord när han träffade ärkebiskop Timothy Dolan i höstas och försäkrade att när den slutliga versionen av förslaget slutligen släpptes, skulle eventuella farhågor vad gäller abort och preventivmedelsförsäkringar skingras.


Det var en gång en skorpion som sökte förändring i sitt liv. Han vandrade i väg från den steniga öknen och kom till en mäktig flod och letade efter ett sätt att sig över. Av en tillfällighet träffade han på en groda vid stranden och han bad grodan om hjälp.

"Jag kan sitta på din rygg och du kan simma över med oss båda?"

"Är du alldeles från vettet," sa grodan. "Hur vet jag att du inte kommer att döda mig?"

"Jag kan inte simma", sa skorpionen, "så naturligtvis kommer jag inte att döda dig. Och när vi väl är på andra sidan kommer jag att vara så tacksam mot dig att det vore väldigt ojust att döda dig."

"OK. det låter vettigt", sa grodan. "Hoppa upp på min rygg".

Halvvägs över floden kände grodan en stark smärta i ryggen. "Din idiot", skrek han . "Varför stack du mig? Nu kommer vi båda att dö."

Skorpionen svarade:
"Jag kan inte hjälpa det. Jag är en skorpion. Det är min natur."

Vad katolska kyrkan kanske har lärt sig nu, är att när du spelar med djävulen, bör du räkna med att bli bränd.... Eller stungen som en groda.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Svenska media är ju inte korrekta om detta, om de alls nämner det. För det första handlar det inte bara om preventivmedel; det gäller också sterilisering och abortframkallning. För det andra, och viktigare, strider allt detta mot den katolska kyrkans lära. Man tvingar katolska sjukhus osv att handla mot kyrkans lära – eller (vilket torde bli fallet) lägga ner. Man tvingas inte utföra handlingen, men man tvingas betala för den.
- Det finns 600 katolska sjukhus i USA, 1400 långtidshem, 200 universitet med 750.000 studenter, och mängder av hjälporganisationer.
- Lönar det sig att nämna vad den amerikanska konstitutionen säger om religionsfrihet?

- By the way, a propos preventivmedel: 1960 aborterades 2,6% av barnen i Sverige. 1964 kom p-pillret. 1970 aborterades 12,7% av barnen, 1975 23,8%, och 1979 26,4%. (Socialstyrelsen, ”Aborter 2009”, Tabell 1)
/ Steve

Berit sa...

Lagen säger att kyrkans försäkring dessutom ska tillhandahålla preventivmedel gratis.
Jag ska skriva mer om detta när jag har tid

Anonym sa...

Katolska kyrkan skall stå för moral och ordning. Så är det bara - allt annat är trams!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.