24 februari 2012

Jag skulle föredra en långsam prishöjning...

...säger Obama. Han påstår att det inte är hans fel att bensinpriset går upp.
När priset på drivmedel går upp är det inte bara resan till och från jobbet som blir dyrare. Varje liten och stor sak vi behöver köpa måste transporteras och kommer att kosta mer. Löneförhöjningar kan man bara drömma om och inflationen äter upp alla sparkonton och kontanter.
Det är tydligen vad Obama strävar efter i sin Gröna Utopia-dröm.

Vi måste välja mellan mat och bensin? Sluta jobba därför att det kostar mer att åka till jobbet än vad vi hittar i lönekuvertet? Leva på matkuponger och arbetslöshetsunderstöd? Vem betalar?
Att familjer har det knapert är tydligen ingen problem för Obama. Han tar inget ansvar utan skyller på allt och alla förutom sin egen politik.

Washington Examiner
säger:

"President Obama kan inte ta ansvar för höga bensinpriser. Hans talesman hävdade att Obama har gjort allt han kunde för att få ner priset på olja och skyller de höga oljepriserna på globala faktorer."

Han har blockerat Keystone-ledningen, skurit ner på leasingavtal för borrning på federal mark, stoppat över hälften av alla tillstånd för djupvatten-borrning, effektivt stängt Golfen, använder sig av EPA för att försvåra all utvinning, blockerar nyborrning i Alaska och utelämnar oss till psykotiska Mellanöstern-regimer som Iran ...

Från Florida rapporteras redan 6 dollar per gallon och runt Los Angeles kostar det runt 5 dollar.
Nästan alla våra fordon här hemma går på diesel och i går fyllde vi gårdstanken med 600 gallon, till ett pris av 3.65 per gallon. Det borde räcka ett år.

Obama säger att det inte finns någon enkel lösning, "No Silver Bullet" och trots skandalen runt Solyndra och andra "gröna" företag tänker han fortsätta att pumpa våra pengar in i vad han kallar "ren energi"
Newt Gingrich tjänade några enkla valpoäng genom att säga att den enkla lösningen, "vår Silver Bullet", är att se till att Obama inte blir omvald..

Gingrich: "Om du bara lyssnar till presidenten, skulle du aldrig veta att USA sitter på mer olja än det finns i hela Saudiarabien. I själva verket skulle vi ha mer tekniskt utvinningsbar olja i USA än vad hela världen har förbrukat sedan den första kommersiella oljekällan grävdes före inbördeskriget."

De som tittar närmare på priset menar att bensinen egentligen är billigare nu än när Obama tillträdde men det är inget att vara stolt över och något som administrationen verkligen inte vill att vi ska bli medvetna om. Dollar är bara papper och har bara det värde som regeringen bestämmer att det ska ha. Det enda som Bernanke och CO. inte kan styra värdet på, därför att det har ett värde i sig själv, är ädla metaller och om man jämför med priset på silver är bensinen billigare nu än för 3 år sedan. I själva verket 35% billigare.
American Thinker presenterar matematiken här.

Det är inte att priset på bensin har gått upp utan att dollarn är värd mindre.

Det borde inte förvåna någon med kunskap om historia, att den nuvarande finanspolitiken driven av Obama-Bernanke, har orsakat att vi nu har inflation tillsammans med nästan ingen ekonomisk tillväxt, vilket man kallar stagflation

Från 2009, Tuffare tider och 780 miljarder..En enorm tragedi


8 Kommentarer:

Anonym sa...

Så ni behöver betala 6, 39 Kr/ Litern för dieseln?
Här i Svedala kostar den just nu 15, 04 Kr/ Litern...

Lite perspektiv!

Berit sa...

Hur mycket av det är skatt? Någon som vet?

Berit sa...

Jag letade själv på nätet och hittade följande från 2011.

Produktkostnad och bruttomarginal: 6,05 kronor/liter 
Moms på bensinen: 1,51 kronor
Energiskatt: 2,91 kronor/liter
Koldioxidskatt: 2,32 kronor/liter
Moms på skatten: 1,31 kronor

Allt detta sammanräknat blir:
Pris vid pump: 14,09 kronor/liter
Varav skatt: 8,04 kronor/liter
Skattens andel av priset: 57,09 procent

Anonym sa...

Dom har höjt skatten sedan dess. Den verkar höjas med någon 25öring varje halvår för det vill miljöpartiet (som är vår Obamination).

Steve sa...

Obama har löst USA:s energiproblem (nu kommer bensinen inte kosta $6 per gallon längre!):
- ”Vi investerar i att utveckla bensin, diesel och jetbränsle som faktiskt är gjort från det växtliknande material som kallas alger. Tro det eller ej: vi kunde ersätta upp till 17% av den olja vi importerar för våra transporter med detta bränsle som vi kan odla här hemma i Amerika”, sade Barack Hussein. (ABC News rapporterade)

Peter sa...

Fast man borde döpa om Mp till Massinvandringspartiet, eftersom det verkar vara deras största fråga nu, åtminstone om man ska döma av partiprogrammet.

Ställ er frågan hur Sverige ska kunna bli ett ekologiskt samhälle med invandring av kanske 30000 - 50000 icke västliga invandre (där miljösortering knappast ligger överst på prioriteringslistan) per år.

Knute sa...

Bara anhöriginvandringen ökar från 41.000 förra året till 60.000 i år, varav en stor del somalier. Enligt Migrationsverket.

Berit sa...

"Ekologiskt samhälle," ja, det var något som jag fann löjligt senast jag var i Sverige. Hur alla verkar ha gått på myten om att om man bara klistrar en lapp där det står "ekologiskt" på vilken vara som helst, så tror svenskar tydligen att de spenderar sina slantar på "den bästa mat som finns tillgänglig" och att de samtidigt skyddar planeten från de konventionella odlarnas ondska.
Jag ska nog skriva på riktigt om det någon dag, fast det kommer att reta många.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.