01 februari 2012

Klart i Florida


Det enda viktiga, som det verkar i Amerika just nu, är de republikanska kandidatvalen. Man kan inte ens hitta en vettig film på TV att titta på i stället!

Så här blev det i Florida:
Romney 46%
Gingrich 32%
Santorum 13%
Paul 7%

Min gissning är att Santorum kommer att hoppa av nu, men Ron Paul kommer att fortsätta.
Pauls kampanj verkar inte gå ut på att vinna, utan att lägga grunden för libertarianska tankegångar och utmana till diskussioner och ställningstaganden inom Republican Party.
Jämna vägen för sin son, Rand Paul???
Ron Paul har gjort smarta manövrer för att vinna delegater, han försvarar sig när det behövs, men han letar inte upp och gottar sig i de andra kandidaternas skandaler och det han säger handlar om ideologi och inte om honom själv.

Reglerna för att vinna delegater är olika i olika stater och i Florida var det att "den som vinner tar allt"
Eftersom Ron Paul visste att han inte kunde vinna Florida, koncentrerar han i stället sina ansträngningar på Maine, Nevada och Minnesota och i det långa loppet kan det betyda att han kan få fler delegater än Gingrich och Santorum, som heller inte kammade hem något i Florida.

Jag tror fortfarande att slutstriden kommer att stå mellan Paul och Romney.

De som kritiserar Romney menar att hans styrka hittills bestått i att han haft mer pengar att satsa på annonskampanjer för att smutskasta sina motståndare. Men att Obama, som redan satsar för fullt, (hans "Tal till Nationen" var inget annat än ett "Jag! Jag! Jag!-kampanjtal") kommer att ha mycket mer pengar och resurser.

De frågor som verkligen är av betydelse kommer vi inte att höra mycket om, men om jag klagar över att det inte finns några vettiga filmer att se nu, vänta tills TV-rapporteringen från Olympiaden kommer i gång i sommar.
Den kommer att avbrytas var tionde minut av politiska annonser om skatter, homo-äktenskap, regleringar, illegal immigration, rättvis fördelning...

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

En av många anledningar att slänga TVn i väggen!

Anonym sa...

Hoppas hoppas Obama vinner valet så att jag kan läsa ditt lipande i fyra år till. Sannerligen ett nöje.

Berit sa...

Jag är så glad att du uppskattar det jag skriver!
:0)

Anonym sa...

Problemet är att Obama kör sönder den amerikanska ekonomin. Och det kommer att påverka oss också.
- Clinton drev (med GOP kongress) ned statsskulden till 56% av BNP år 2001 (Bush’s första år). Den var 64% när Dems tog över kongressen 2007. Med sedan drev Obama snabbt upp den till 85–93–103% år 2009–2010–2011.
- Över 100% har skulden inte varit sedan andra världskriget!
- Sveriges statsskuld är nu 32% av BNP.
- EU:s ekonomiska kris har media i alla fall berättat lite om. Men USA:s – nej!
- Lik f-b-t kommer konsekvenserna av USA:s kris märkas här i Sverige med… (Astra-Zeneca’s direktion lär ha insett det!)
/ Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.