11 februari 2012

Klippkortsvindlare utvisas från Danmark

Ekstra Bladet: En 40-årig ​​turk hade tidigare blivit dömd för förfalskning av danska frimärken värda 1,5 miljoner kronor. Hans nya affärside var att tillverka falska bussklippkort till ett värde av 1,3 miljoner danska kronor och sedan försöka sälja dem.

Det visade det sig vara en riktigt dålig idé. Han dömdes till fängelse ett år och sex månader och därefter utvisning från Danmark utan möjlighet att resa tillbaka under de närmaste 12 åren.

Mer specifikt handlar det om närmare 10.000 falska blå och gula kort för två och tre zoner i Köpenhamn, som under 2010 såldes till flera kiosker i Köpenhamnsområdet. Flera kioskägare kontaktade polisen som därför fann 40-åringen via det telefonnummer som han hade givit kioskägarna. Enligt polisen kom klippkorten han sålde från ett tryckeri i Izmir, Turkiet.

Även om Erdal Gülmez är skild och har två söner som bor i Danmark, bedömer domstolen inte att utvisningen kommer att vara särskilt belastande eftersom både mamman och barnen är turkiska medborgare och talar turkiska.

I Sverige hade ett motsvarande brott knappt lett till några konsekvenser. Det finns inga konsekvenser i Sverige. Man skriver inte längre om sådant i svenska tidningar, det är masshändelser, lika banalt som vädret. Inte ens att folk blir skjutna var och varannan dag är särskilt intressant för journalister. Inget vidare samhälle att överlämna till kommande generationer.

TV-debatt om våldet i Malmö:Affes Statistik-blogg

3 Kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Jag tycker att de mesar för mycket även i Danmark. En utvisning ska vara utvisning, utan hänsyn. Dessutom är det absurt att den utvisade någonsin ska få komma tillbaka.

Men det är ju förstås min egen ödmjuka uppfattning!

Ann-Marie sa...

Det lär inte dröja länge förrän han är tillbaks med falska papper....

Knute sa...

»Lasaret«

betyder på dansk “et mobilt felthospital” fra italiensk lazzaretto ‘epidemisygehus.’På svensk betyder det slet og ret “sygehus.” Sproget er altid lidt klogere, end vi selv er. Malmø Sygehus har karakter af et lasaret i sproglig dansk forstand, det er bare ikke videre mobilt. Desværre, vil de ansatte nok mene. Denne rapport fra Ugeskrift for Læger, Drabsbølge presser Malmøs akutberedskab (danske Läkaratidningen), viser med al tydlighed personalets arbejde i en undtagelsestilstand. Det mærkelige er, at den ikke står i den svenske pendant, fagbladet Läkaratidningen, den har intet ved en søgning på emnet. Jeg prøvede også med “krigskirugi,” “Fort MAS”, “Vi älskar Malmö” og lignende relevante søgeord.

http://snaphanen.dk/2012/02/14/lasaret/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.