27 februari 2012

Låt dem äta alger

Krauthammer gjorde sig lustig över Obamas analys, att vi inte har någon kontroll över det globala oljepriset. Vi är beroende av olja från fientligt inställda nationer och Obama säger att borrning efter olja för att minska detta beroende är inte en lösning, eller något som ingår i hans planering. Han säger att vi måste övergå till ren energi och talade om något riktigt revolutionerande idag: Alger.
Ett bidrag på 14.000.000 dollar för utveckling av alger!

Det är så bra för vi kan odla dem här i USA. Nu förhåller det sig faktiskt så att alger kan växa var som helst och har tom kallats "naturens bästa mat".

Kim Jong II föreslog 2004
, att nordkoreanerna skulle lära sig leva på tallbarrs-té och åtminstone en miljon har dött av svält sedan dess.
Om vi hoppas lösa vårt bränslebehov genom att odla alger kan vi se fram emot en verklig energi-hungersnöd.

Tillägg från Whitney Pitcher :
Biobränsle från alger, precis som spannmål och träbaserad etanol och solpaneler, har visat sig vara ineffektiva både i sin produktion och sin konsumtion. En studie vid University of Virginia konstaterar att produktionen av alg-bränslen kräver mer vatten och mer petroleumbaserad energi i processen än andra biobränslen. I sitt tal konstaterade president Obama att alger kan användas till flygbränsle, men en studie på MIT "fann att även under optimala förhållanden - med dussintals raffinaderier igång - skulle priset på bio-flygbränsle fortfarande vara dubbelt så högt som kostnaden för den traditionellt tillverkade produkten. Bränslet har visat sig vara både energi-och-ekonomiskt ineffektivt.

President Obamas plan för att använda skum från dammar till energi kan vara skrattretande i sig, men ineffektiviteten av alg-biobränslen i kombination med den tidigare och potentiella framtida svågerpolitiken inom Obama-administrationen är inget att skratta åt. Det har redan kostat amerikanska skattebetalare mer än en halv miljard dollar. Det enda riktigt trovärdiga om Obama-administrationen är den återanvända svågerpolitik.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.