19 februari 2012

Misshandlad med en hammare för att hon ville gifta sig med en belgare

En familj från Irak hade redan valt en man för sin 26-åriga dotter, Aseel, när de bosatte sig i Belgien, och ville inte acceptera dotterns förbindelse med Peter, en av hennes kollegor.

Dottern vägrade att bryta med sin vän och bestämde sig i stället att bryta med sin familj. 18 månader senare försökte hon att återupprätta kontakten med familjen när hon ville ha sina föräldrars välsignelse. Hon lyckades övertyga sin mor och leva en tid med familjen, men föräldrarna gav inte upp sin önskan att hon skulle bryta förbindelsen med Peter.

Efter en tid överfölls hon plötsligt av sin familj och blev slagen med en hammare av sin mor. Familjen förnekar fakta och hävdar att hon själv har orsakat skadorna, inklusive en hjärnskakning.

Domstolen dömde familjen att betala 3.412 euro till Aseel och 1.673 euro till Peter. De fyra dömda måste också följa kurser i holländska/flamländska och ett program för att kontrollera sin ilska. De är förbjudna att ta kontakt med offren.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.