09 februari 2012

Ordet islam betyder som bekant underkastelse

Borgmästaren i den lilla staden Salemi i västra Sicilien, Vittorio Sgarbi, uppmanade för tre år sedan emiren av Qatar att bygga en moské i Salemi, och erbjöd honom en tomt i centrum av staden.

Borgmästaren sa:

"Finansieringen av moskèbygget garanteras av ett avtal mellan Salemi och Qatar. Sicilien är entusiastiskt över att ta emot islam. Ingenting är viktigare än att hitta en gemensam förståelse i de olika religionerna som dyrkar en gemensam gud. Liksom vi i våra städer har kristna helgedomar, tycks det mig viktigt att se till att bygga en moské för personer med arabisk kultur och språk. Det kräver historien."

Borgmästarens projekt har fått nytt liv de senaste dagarna, då en delegation från Qatar har besökt den historiska stadskärnan i Salemi. De har särskilt tittat på det arabiska kvarteret som Sgarbi har utsett till mark för bygget. Staden Salemi representerar platsen för möte och fredligt samliv mellan de tre monoteistiska religionerna: kristna, den hebreiska och den islamiska.

Nog är islam monoteistisk så det förslår, den är så monoteistisk att det är svårt att skilja gud och djävul åt, de flyter ihop till samma figur, Allah.

11 Kommentarer:

Knute sa...

Judeo-Kristendom har vært forhatt helt fra begynnelsen. Det er viktig å forstå hvorfor, tror jeg. Og en grunn er at den kompakte, ureflekterte livsformen er den mest opprinnelige. Folk spør seg hvorfor mennesker mon tiltrekkes av politisk religion, som alltid fører til vold og undertrykkelse. Men det nye er ikke-politisk religion, altså religion hvor Gud er i det hinsidige og forbindelsen skjer i kraft av tro. Denne guden synes gnostikere ikke godt om. De vil ha sikker viten, og den sikreste viten man kan få er den man selv fastsetter. Judeo-kristendom, hvori opptas filosofien, er en erkjennelse av at mennesket ikke bestemmer over virkeligheten. Den erkjennelsen trekker teppet bort under gnostiske religioner, så som sosialismen og islamismen. Deres grunnsetning er jo nettopp at de har den totale viten om mennesket, fortid, nåtid og fremtid inkludert. Nærværet av uvisshet og tvil er den fryktgenererende (paranoide) drivkraften bak ideologiene. Det er derfor de alltid ender med å destruere seg selv. I den prosessen kan de til gjengjeld gjøre mye skade på omgivelsene.

http://www.document.no/2012/02/krigen-mot-den-kristne/#comment-433870887

gäster sa...

Det går inte att integrera araber, säger Marockos kung, ”marockaner har ingenting i Europa att göra, de kulturella skillnaderna är för stora!”

http://petterssons.bloggsida.se/politik/kungen-av-marocko-det-gar-inte-att-integrera-araber

Ann-Marie sa...

Islam är en kult, precis som mormoner etc. Någon gillade inte "originalet" och hittade på sin egen variant av det hela.....

Knute sa...

Interpol hjälpte Saudiarabien ta fast journalist som “förolämpat profeten”

Något annat än dödsstraff är ju inte att tänka på när det gäller så grov brottslighet som det här är fråga om.

Naturligtvis måste också Interpol förnya sig, omvärdera olika typer av brotts relativa angelägenhet och följa med i den pågående anpassningen av västvärlden till islam i form av särlagstiftning, implementering av sharialag i rättsväsendet och mycket annat. Interpol visar här med sitt rådiga agerande att man ämnar ligga i framkant i denna utveckling.

http://avpixlat.info/2012/02/11/interpol-hjalpte-saudiarabien-ta-fast-journalist-som-forolampat-profeten/

Knute sa...

Malmö: svenska barn ikläs muslimska slöjor på stadsbiblioteket

Europeiska Socialfonden betalar 3,7 miljoner kronor i bidrag till socialdemokratiska ABF i Malmö för att sysselsätta arbetslösa muslimska kvinnor på Rosengård. Projektledare är kirurghustrun och vänsterpartisten Christina Merker-Siesjö från Lund. De av ESF skattebetalda muslimska kvinnorna i ABFs Yallatrappan syr nu ihop slöjor som svenska barn ska trä på sig på stadsbiblioteket så att de islamiseras.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2012/02/svenska-barn-iklas-muslimska-slojor-pa.html

Ann-Marie sa...

Musslor är både lättstötta och blodtörstiga!

Knute sa...

Inte bara i Malmö – antisemitism även i SVT:s melodifestival

Melodifestivalens programledare Dirawi har gjort hemska uttalanden mot judar. Sveriges television censurerar sverigedemokrater, ja till och med Carl Bildt, men hon får uppträda därför att SVT vill vara multikulturellt och hon har arabisk bakgrund. Ja, SVT kan ha en värre agenda än så, kanske de vill göra antisemitism rumsren.

Knute sa...

Dåliga nyheter för Stockholm, Göteborg, Borlänge och Katrineholm: somaliska al-shabaab blir medlemmar av al-qaida.

"Så nu har vi alltså al-Qaida väl etablerade på vår egen gård. Eftersom varken polisen eller säpo lyfter ett finger får vi hoppas att quaida-dårarna låter bli att skita där de äter."

http://verklighetenisverige.wordpress.com/2012/02/11/al-shabaab-blir-medlemmar-av-al-qaida/

lillmikke sa...

Ja i skarp kontrast till kristna som ALDRIG förföljt, mördat och utrotat folk med religion som motiv. Dags att kamma sig och fixa en verklighetsförankring.

Anonym sa...

Lillmikke
Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. "Dags att kamma sig och fixa en verklighetsförankring." Det måste du utveckla.
Före detta muslimen och PLO-terroristen Walid Shoebat har sammanställt hur de islamistiska erövrarna mördade c:a 270 miljoner människor när de erövrade de asiatiska länderna på 700-talet och som därefter fortsatt sitt mördande. De ateistiska regeringarna i Nazi-Tyskland och Kommunistländerna har enligt historikerna mördat 262 miljoner oskyldiga människor (förutom de 120 miljoner som dött i de båda världskrigen). Ett ganska svårslaget rekord, förstås. Som jämförelse kan nämnas att den katolska inkvisitionen orsakade c:a 2.000 avrättningar under 350 år. Så när du ironiskt säger att "KRISTNA aldrig, förföljt och utrotat folk med religion som motiv" så måste du precisera dig. Beror detta mördande på att kristendomen som religion beordrar detta mördande (som Islam) eller på att västerlänningar (icke så kristna till sin läggning) utfört dem ? Säg också gärna något om omfattningen.
/SB

Knute sa...

Geert Wilders en välsignelse för demokratin men nu trampar han fel

Det holländska Frihetspartiet har en webbsida som uppmanar holländare att rapportera in klagomål mot polska, rumänska och bulgariska invandrare. Varför klaga på dem? Om de försvinner kommer ju ännu fler muslimska invandrare!

http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.