14 februari 2012

Politisk propaganda i barnprogrammet "Ramasjang"

Jag ser i Jyllands-Posten att Danmarks Radios kanalredaktör Kirstine Vinderskov beskylls för att bedriva propaganda i sitt barnprogram "Ramasjang".

Det låter inte överraskande.

Torben Weinreich var primus-motor för att få barn engagerade i politiska kampanjer under åren efter 68-ornas revolution. Han beskrev hur man skulle kunna kringgå föräldrarnas styrda och beskyddade uppfostran genom att låta åsikter och diskussioner om barnböcker nå barn genom etern. Det matchade perfekt den ideologi som World Federation of Mental Health introducerade i Danmark efter kriget: barnen skulle inte uppfostras av föräldrarna, men av experter med en ny syn på världen.

Torben Weinreich och Søren Vinterberg utformade riktlinjer för hur en barnbok skulle vara om den skulle utges av förlaget Borgen och eventuellt belönas med ett pris: man skulle skriva om politiska aktioner, eller om massageflickor, homosexuella pojkar, hor och våld.

"Visserligen måste det finnas saklig och faktapräglad litteratur om bland annat arbetslöshet, men det ska också vara mord, våldtäkt, självmord (vi behöver återuppliva ett slags orgiastisk expressionism/futurism för barn). Ja, det börjar fan riktigt se ut som en programförklaring, men OK, så är det ett program. Har vi inte tid att hitta ölöppnaren, så låt oss då för fan slå av halsen på flaskan!"

Flera författare följde utan moraliska skrupler förlagets anvisningar och "Borgen" utspydde åtskilliga politiska propagandaböcker för barn.

Kirstine Vinderskov som är utbildad på Roskildes röda universitet (RUC) är således bara en efterföljare.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Ordet ramasjang betyder bullriga och festliga upptåg. Det har funnits länge i det danska språket, kanske i århundraden. Ordet kommer från den islamiska fastemånaden ramazan/ramadan då man kan festa, frossa och bullra om natten. Dansk TV hade säkert en multikulturell agenda och fiskade knappast upp ordet utan att vara ovetande om etymologin.

"DR:s nya kanal, Ramasjang, hånar i serien "Specialklassen" de svagare eleverna och framställer av samma anledning det lilla danska barnet som en blekfet egocentriker, medan däremot seriens muslim är hjärtegod och duktig. Miss Mukupa sjunger "Ny liga härifrån till Palestina" för de mångkulturella fotbollsflickorna, och en liten pojke med annan etnisk bakgrund än dansk rappar introduktionen."

http://hodja.wordpress.com/2010/02/27/dr-udspyr-multikulti-propaganda-i-b%C3%B8rneh%C3%B8jde/

Även svensk TV spyr ut multikulti-propaganda i barnhöjd, till exempel Halal-TV där en av
programledarna, juristutbildad till råga på allt, tyckte att stening var ett bra dödsstraff som borde införas.

Och så har vi den svenska UR (utbildningsradion) som drillar barn att bli vänster:
http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1871559/sakine-madon-ur-drillar-barn-att-bli-vanster

Det är 1970-talets barnprogram som har präglat den nuvarande politikergenerationen. Då var det socialistisk propaganda, nu är det jihad men det är samma kommunister som sitter på de högavlönade jobben som programledare och programchefer. Räcker inte lönen så de måste ta emot mutor från islamiska oljeshejker? En gentjänst för propagandan för invandring och u-hjälp till terrororganisationer. Vad blir nästa - förstuckna hyllningar till självmordsbombare?

Sedan flera år har Sveriges Television mellan i stort sett alla sina program ett inslag med en somalisk kvinna i slöja. Det varar en sekund, bilden etsar sig fast men man lägger inte märke till den. Detta är klassisk hjärntvätt och direkt lagstridigt.

Knute sa...

Därför blev jag pianist, alltså anhängare av Pia Kjærsgaard

http://eticha.dk/news/derfor-blev-jeg-pianist/

Knute sa...

The Road to Skandanistan

One shouldn’t wonder much about why Norway, Sweden, and Denmark are willing to submit, like “Britainistan,” without so much as an audible whimper, to their steady Islamization, to their becoming de facto departments of a growing international caliphate.

All three countries are governed by leftist elites, by political parties that redistribute other people’s money and spread the wealth around a lot. The Left has made an alliance with Islam, which wants to spread its creed around across the board and impose its ideology on non-Muslims by guile or force.

http://universalgeni.wordpress.com/2012/02/28/skandanistan/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.