23 februari 2012

Sparka burken?


Under en kort stund i går gick Dow Jones Industrial Average över 13.000 innan man stängde på 12.966.
Priset på guld fortsätter också att gå upp, det var $1,750.00 per ounce i går. Vad står på?

De babblande finansiella experterna förklarar dessa händelser med den"'överenskommelse" som ingicks under den gångna helgen mellan europeiska byråkrater och politiker i Grekland, som sägs ska producera en andra räddningsaktion för den socialistiska grekiska regeringen till ett belopp av 130 miljard euro. Inget kan väl gå på tok, eller hur?

Det är skönt att ha ställt det grekiska Damokles svärd åt sidan för några månader ", säger Raphael Gallardo, chef för ekonomisk forskning på AXA Investment Managers i Paris, som övervakar cirka 515 miljarder euros (680.000.000.000 $). Euroområdets regeringar och Europeiska centralbanken har vunnit lite tid, åtminstone två månader. Det är positivt för riskfyllda tillgångar på kort sikt.

Med andra ord: "vi har sparkat burken nedför vägen ännu en gång". Bland alla pratarna verkar det som man ignorerat de grekiska valen i april. Grekerna, som nu befinner sig i det femte året av en allvarlig ekonomisk nedgång, är missnöjda så till den grad att de "bemannar barrikaderna". Obligationsinnehavarna kan vänta sig en 53% + förlust och det är osannolikt att de gillar en förlängning av den grekiska skulden.

De viktigaste aktörerna från den politiska vänstern hoppas kunna bilda regering efter valet i april och har redan föreslagit en omfördelning av räddningsaktionen bytet i kontanter:

Syriza och DemLeft förslag för Grekland är att man gör ett selektivt skuldbetalningsprogram, man väljer ut några som man betalar skulderna till och sedan använder man resten av räddningspakets pengar till ett program för sociala reformer.

Med andra ord: "vi kommer att strunta i obligationsinnehavarna och använda räddningspaketets pengar för att stötta våra allierade i detta misslyckade socialistiska samhälle".
Detta är Vänsterns vanliga sätt att stjäla, på samma sätt som Obama-administrationens övertagandet bailout av den amerikanska bilindustrin.

Verkligheten har redan hunnit ikapp Grekland.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Tyskland är skyldig Grekland minst 2500 miljarder kronor!

Efter andra världskriget dömdes Tyskland att betala skadestånd för ockupationen.

Hvis nu Tyskland havde betalt sin gæld til Grækenland, så havde Grækenland ikke været i den nuværende ulykkelige situation. Mon ikke vi skal spare på vores forargelse?

http://ydmyghed.urbanblog.dk/2012/02/19/tyskland-skylder-gr%C3%A6kenland-mindst-2500-mia-kroner/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.