23 februari 2012

Tyvärr tog skyltmålaren i Uppsala jobbet lite för allvarligt

... eftersom han utrustade Fru Gåman med omisskännliga kvinnliga attribut och kläder. Så det fick göras om: gatuskyltar ska ju helst inte bringa sinnena i kok hos vissa lättantända personer... skriver Sköldungen.

Det verkar vara en massa olika tendenser som spretar åt olika håll i den svenska synen på jämställdhet mellan könen. Sveriges Televisions variant av genusexperiment är att dagligen visa modeprogram om hur kvinnor ska klä sig i olika slag av slöjor, abaya och allt vad det heter. Dubai och andra oljestater är numera de svenska tv-journalisternas ideal. Förmodligen är de mutade.

På tal om det, idag föddes en prinsessa i Sverige och tronföljden är säkrad ett par generationer framåt. TV-reportrarna försökte nog låta glada men kunde inte låta bli att vara ironiska. Det är inte politiskt korrekt att helhjärtat glädja sig åt vårt land och och vårt folk, det som monarkin representerar. Nu finns det förstås ingen garanti för framtiden, den lilla prinsessan kanske går och gifter sig med en arabisk oljeprins när hon blir stor.

Politiskt korrekt ska prinsessan naturligtvis gå på dagis. I så fall är chansen/risken stor att hon råkar ut för "En rosa pedagogik", namnet på en bok som förskollärare ska hjärntvättas med. Den har utgetts med stöd av Vetenskapsrådet (det är bara i Sverige som teorin om könet som en social konstruktion betraktas som vetenskap):

"Ett omkodande av färgen rosa i det pedagogiska arbetet innebär en utmaning av alla typer av maktrelationer, även av pedagogiska praktiker som stelnar och blir ny norm. En rosa pedagogik innebär ett arbete som på allvar vill utmana föreställningen om två stabila och oföränderliga kön och i stället se kön/genus som en pågående föränderlig multiplicitet."

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag bor precis bredvid "Haramskylten" i Uppsala och den är lika löjlig vare sig det är kvinna med eller utan former... Man tar sig för pannan, vad ska de hitta på här näst tro?
/Lotta B i Uppsala

Verkligheten sa...

På tal om den lilla prinsessan. Det var ett reportage på TV2-nyheterna ikväll (23/2) där man rapporterade om födseln. Men för att glädjen inte skulle få vara ogrumlad så kunde man inte låta bli att också säga att det även föddes några andra små flickor denna dag. Och tro det eller ej, de hade lyckats leta fram en afrikansk (mulatt?) kvinna som minsann också fött en liten dotter denna dag! Oklart om det ens var samma sjukhus. Det kändes som ett slag i ansiktet.

Knute sa...

Din kommentar träffar mitt i prick, Verkligheten!

PS. Bra blogg du har! Lägger till den i länklistan. Mvh Knute

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det finns väl inget som hindrar prinsessan att gifta sig med en olje-prins när hon blir äldre. Men det lär nog leda till att hon inte blir tronföljare trots allt. Antingen blir det någon av hennes två syskon eller nästa eventuella barn hon får. En sak är dock lite betryggande. Familjen Bernadotte är nämligen den enda familj i hela Sverige som är i lag förbjuden, grundlag till och med, att byta konfession. Men nu har ju vår käre landsförrädare Svinfäldt en viss förmåga att ändra i våra grundlagar, så fan vet om han nu inte kommer försöka smyga igenom en sådan ändring. Först en genomröstning i riksdagen sen-våren 2014 och sedan ytterligare en omröstning på hösten strax efter valet.

Bernadine sa...

Samtidigt meddelade TV att det kommer 40.000 somaliska barn till Hultsfred i Småland.

Knute sa...

Kungahuset gör reklam för potatischips, prinsessan heter Estella.

Ann-Marie sa...

Knute: jag har redan döpt om flickebarnet till Chipset ;o)

Anonym sa...

Det är nog få som av egen fri vilja konverterar till Islam. Men visst, allt är möjligt i Sverige. Det märker vi dagligen.

Anonym sa...

Detta här sjafset om religion, det bästa hade varit om alla höll sig till verkligheten og tog fatt i verkliga problem§

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.