25 februari 2012

Vi får vad vi betalar för


Från The Daily Pundit

Alla vet att barnfamiljer mår bättre, lever bättre, har mer pengar, om det finns två föräldrar i hemmet. Men vårt samhälle väljer att betala för utomäktenskapliga barn och undrar sedan varför antalet utomäktenskapliga barn ökar.
Vårt samhälle vägrar att stödja fattiga familjer med den gifta pappan i hemmet och undrar sedan varför antalet ensamstående mödrar ökar.
Vårt samhälle betalar för ensamstående mödrar och undrar varför vi får fler och fler.
Vårt samhälle ger stipendier till arbetslösa och / eller hemlösa män, och undrar varför vi får fler och fler av dem.

Varför i hela friden skulle någon som är fattig bry sig om "kulturella signaler" när checken som regelbundet finns i brevlådan, betalar för exakt det motsatta?

Fenomenet kallas "perversa incitament".

Det är därför vi subventionerar sockerodlarna, samtidigt som vi subventionerar kampanjer mot fetma och överväger att kalla socker för en "substans i likhet med droger och alkohol" som bör beskattas extra.
Det är därför vi subventionerar tobaksodlarna samtidigt som vi belägger tobaksvaror med höga skatter och betalar för anti-rökkampanjer.
Det är därför som många intelligenta barn sätts i special-undervisning i utbyte mot att deras föräldrar får en "Crazy Check".
Det är sant! Om barnen är extra besvärliga i skolan får mamma en check varje månad på 400 dollar så barnen instrueras hemifrån att vara ett problem. Enda villkoret är att de är närvarande i skolan varje dag. Det är en sådant succé och att vissa skoldistrikt kan anställa fler lärare, eftersom föräldrarna nu verkligen bryr sig om att barnen går till skolan.

Vi menar ju så väl!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.