11 mars 2012

36 personer; Vetenskaplig test

Ett vanligt receptbelagt läkemedel som används för att behandla högt blodtryck, kan också hindra rasistiska tankar, visar en ny brittisk studie.

Forskare vid University of Oxford fann att människor som tog drogen propranolol visade mindre rasism och automatiska, undermedvetna fördomar - än de som tog placebo.

Hälften av deltagarna (18) i studien fick läkemedlet och den andra hälften fick placebo. De deltog i tester angående fördomar före, under och efter att ha tagit piller. Deltagarna ombads att snabbt kategorisera positiva och negativa ord med ansikten av svarta och vita människor.

Även om bara 36 vita (!) män och kvinnor deltog i studien, ger det nya bevis om de processer i hjärnan som formar outtalade rasfördomar, säger medförfattare Sylvia Terbeck.

"Med tanke på den nyckelroll som dessa underförstådda attityder tycks spela i diskriminering av andra etniska grupper och den utbredda användningen av propranolol för medicinska ändamål, är våra resultat också av stort etiskt intresse," sade hon.

Studien är publicerad i tidskriften Psychopharmacology.
----------------
Jag antar att det bara var vita personer som deltog i testet eftersom svarta av naturen inte kan vara rasister, enligt Jesse Jackson. "De har ingen makt".
Min första tanke när jag läste detta var att om ObamaCare genomförs kommer vi alla att tvingas inta dessa piller, eller också kommer man att blanda det i dricksvattnet. Men vid närmare eftertanke inser jag att vi är säkra, för om man gör det kommer man inte att kunna spela ut raskortet om att svarta är "offer" i alla sammanhang och det är ett enastående trumfkort att ha på hand.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag prövade på inrådan en gång denna medicin under en föreläsning inför hundratals åhörare. Man blir alldeles ko-lugn, lite sävlig och nästan helt utan emotioner. En kollega till mig (duktig föreläsare för övrigt) använde det varje gång han föreläste på stora kongresser. Det blev lite långt mellan orden, om man säger så. Så det är väl egentligen detta man testat.
En släkting till mig berättade också att han hade svårt att få erektion efter att han börjat med sådana mediciner, fast just detta verkar vara dåligt undersökt (av förklarliga skäl ur läkemedelsbolagets synpunkt). Så dessa mediciner har en del okända effekter. Anti-rasism? Ja, varför inte.
/SB

Anonym sa...

Pas på svenskere, inden I ved af det, så har regeringen uden jeres vidende indført dette middel som tilsætning til alle jeres levnedsmidler.

falkeøje

Demokratbloggen sa...

Det blir förmodligen lika svårt att jobba då, så då får etablissemanget välja mellan arbetande skattebetalare eller slöfockar som inte bryr sig ifall de blir utrotade eller inte.

Ann-Marie sa...

Nästa piller som alla bara MÅSTE ta, or else!
Får mig att tänka på boken: En vacker dag av Ira Levin.
Politikerna klarar helt enkelt inte av tanken på att folk faktiskt har fått nog av allt elände som dom prackar på oss!

pela68 sa...

@ Anonym
Känner igen detta. Erektionssvårigheter, gångsvårigheter. Kunde inte skriva på ett år. Medicinen är ju från början tänkt som ett antipsykotiskt medel.
Var väl därför jag inte klarade av att debattera.
Att den dessutom gjorde mig i det närmaste till ett vrak psykologiskt och intellektuellt och tog ner min fysiska förmåga till en 80- årings- gjorde ju inte saken bättre.
Anledningen till att jag fick skiten från början var en olycka då jag drog sönder nerver och kotor i nacke och rygg.
När jag började pinka på mig på natten fick jag nog.
Tog en månad eller så att bli fri från efterverkningarna.
Ruggigaste jag har varit med om!

Anonym sa...

Ja - men det kanske fungerar på "andra hållet" också? Så att alla multikulturvänner ändar sig - det har man kanske inte testat?
Mats (Malmo)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.