15 mars 2012

Är detta tecken på koldioxidförgiftning?

Det var ju bara en tidsfråga innan någon skulle dra slutsatsen att det finns ett samband mellan koldioxid och fetma. En dansk "forskare" Lars-Georg Hersoug lägger fram bevisen:

Han säger att folk blev tjocka väldigt snabbt på USAs östkust under perioden 1986-2010 - där CO2-koncentrationen är som störst. En studie från 2010 som omfattar 20.000 djur i olika laboratorier, visade att alla djur ökade i vikt, trots att de fick mat under kontrollerade förhållanden och borde därför inte ha ökat. "Sannolikheten att alla åtta djurarterna skulle öka i vikt av slumpmässiga orsaker är en på 10.000.000", säger Hersoug. "Det tyder på att djuren påverkas av miljöfaktorer - och du kan spekulera i vad dessa miljöfaktorer är."

När en "liberal" (vänsterorienterad person) tänker på "miljöfaktorer" står koldioxid överst på listan av alla hemskheter. Men det är inte koldioxid som ökat mest under senare år utan vänsterindoktrinerade miljöfanatiker och det både till antal och volym. Det är ingen tillfällighet att en liberal portion mat syftar på en rågad tallrik.
Se exempel på liberaler nedan!


Även den extra koldioxid du utandas när du motionerar bidrar till att andra människor blir tjockare. Snart börjar man väl forska om skadeverkningar från
andrahandskoldioxid och sådana som Hersoug kan göra sig ännu "fetare" på bidragspengar.


6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är nog snarare alltför många besök hos Birger Kung eller Micky Dee..... ;o)

Eivor sa...

Det är en hypotes, sen är det viktigt att saker och ting forskas på istället för att man litar sig på "det har alltid varit så" och sina medbloggare.

Jacobssons tankar sa...

Inte illa. N behöver inte en enda överviktig person ta ansvar för sin kropp. Det är bara att säga till doktorn, när det blir tal om motion, att bilarna som kör förbi släpper ut CO2 så risken är att man blir ännu fetare av att var ute och motionera.

Anonym sa...

Eivor
Man kan inte bara ställa upp statistiska samband utan måste också använda hjärnan när man forskar. En gång fann man att prästlönerna på Irland gått samtidigt som alkoholkonsumtionen också gått upp. Vad skall man dra för slutsats av det?
Om nu koldioxiden gått upp en liten aning samtidigt som människorna blivit väldigt mycket fetare betyder då detta att koldioxiden är orsak till detta? Och med vilken mekanism i så fall ? Alla som läst statistisk har fått detta klart för sig. Statistiska samband behöver inte vara orsakssamband. Man måste också tänka. Uppenbarligen är detta svårt för vissa "forskare" men det beror nog på att rätt mycket "nollor" smyger sig in i de vetenskapliga programmen och att dessa utarmas på många andra sätt, speciellt inom de humanistiska disciplinerna så att man slutligen skapat en hel generation som nu inte längre kan tänka klart. Se t.ex. denna intressanta artikel från Newsmill om genuspedagogiken i Sverige och vad denna gjort med de ungas hjärnor:
http://www.newsmill.se/node/43428
/SB

Anonym sa...

Ett ord ("upp") föll bort olyckligt. Meningen ovan skall lyda:
"En gång fann man att prästlönerna på Irland gått upp samtidigt som alkoholkonsumtionen också gått upp."
/SB

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag har också ofta funderat på detta. Fanns ju inte en massa fetknoppar på 60- och 70-talet eller innan dess för den delen. Det är fenomen som exploderat dom senaste 20-25 åren.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.