14 mars 2012

Börjar han bli desperat?

Tror Obama att detta är 2008 och att han konkurrerar med Sarah Palin igen?
Hans kampanjgrupp har klippt och klistrat samman snuttar från Palins tal och släppte denna synnerligen underliga kampanjvideo i fredags, som helt fokuserar på Sarah Palins kritik av Obama under förra kampanjen.
Palin klagade en aning över att det hon sagt har tagits ur sitt sammanhang, men på det stor hela är det uppenbart vad hon menar.
Annonsen gav emellertid Ms. Palin tillfälle att svara och det är ord och inga visor:

"Jag strävar inte efter att bli vald, men jag är mer än glad att acceptera den tvivelaktiga äran att vara Barack Obamas "fiende denna vecka", om det innebär en möjlighet att diskutera med honom de frågor som faktiskt oroar amerikanerna.

Några av dessa frågor gäller: en skuldkris som gör att vi skenar mot en kollaps i grekisk stil , garanti-program som går i konkurs, en kredit-nedgradering för första gången i vår historia, ett statligt övertagande av hälso-och sjukvårdsindustrin, som gör vården dyrare och skapar en ransonering-panel av ansiktslösa byråkrater mellan dig och din läkare (aka en "döds -panel"), 4 till 5 dollar för bensin, som förvärras av en anti-borrnings-agenda, som avvisar bra betalda jobb inom energisektorn och gör oss mer beroende av farliga utländska regimer, ett krig i Afghanistan som verkar ofokuserat och oändligt, en global ursäkts-resa av presidenten som gjort att vi verkar svaga och löjliga, en bostadsmarknad som nått botten, den längsta, sammanhängande tiden av hög arbetslöshet efter WW II, den privata sektorn och företags möjligheter att skapa arbetstillfällen som stryps av betungande bestämmelser och en okontrollerad EPA, (Environmental Protection Agency), en attack mot det konstitutionella skyddet om religiös frihet, en attack mot det privata näringslivet i *rätt-till arbete stater, en svågerpolitik som löpt amok i en administration som går till sängs med sina gynnade kumpaner, vilket är till nackdel för verklig frimarknadskapitalism, mutor till "grön energi"-donatorer till Obamas kampanj och att justitiedepartementet fortfarande förhalar och motsätter sig utredningen av en oförlåtligt klantig verksamhet där man beväpnade våldsamma mexikanska knarkhandlare, vilket ledde till att hundratals oskyldiga människor dödades.

Jag är säker på att jag missat ett par saker, men detta är bara början på listan. Tillsammans med miljontals andra, är jag villig och fri att diskutera dessa frågor med presidenten, var som helst, när som helst, och jag är säker på att var och en av de fyra patrioterna som tävlar om GOP-nomineringen också skulle välkomna en möjlighet att prata om de vardagsproblem som Amerikanerna står inför på grund av vår nuvarande administrations upprepade politiska misslyckanden."

Hoppsan!

* "Rätt till arbete-stater"; man ska ha rätt till arbete utan att tvingas med i fackföreningar

4 Kommentarer:

Steve sa...

Så’nt lär ni inte få veta något om i svenska media. Definitivt inte Sarah Palins lista över saker som gått fel.
- Obama har fått katolska kyrkan mot sig. HHS (Obamacare) ska, enligt hans planer, kräva att alla sjukhus etc, även katolska, ger möjlighet till aborter och preventivmedel, som en del av hans sjukförsäkring. När kritiken kom, sade man att kostnaden för detta nu bara skulle drabba försäkringsbolagen. Katoliker berördes inte… Låtsades man.
- Vicepresident Joe Biden lär ha varit helt emot allt detta, men överröstades.
- (Katolska kyrkan förkastar helt både aborter och preventivmedel. Om någon vill diskutera det, bidrar jag gärna med statistik från Sverige, från ”gamla tider”, 1960, och framåt. ”The Pill” kom 1964 hos oss.)
- Var sjunde sjukhusplats i USA är, om jag minns rätt, på ett katolskt sjukhus.
- 'To Hell With You' rubricerade biskop David A. Zubik i Pittsburgh sitt veckomeddelande! Skulle uttrycka Obamas åsikt, om man läser mera. Men ändå…
- Och den här konflikten om religionsfrihet har ni förstås läst en hel del om i svennemedia?
- Jaså inte.

Berit sa...

Tack Steve, för alla upplysande kommentarer och all hjälp. Det uppskattar vi verkligen!

Steve sa...

USA har ju räddat oss undan nazismen med anti-semitismen, och kommunismen, och al-Qaedaismen. Men nu faller USA nedåt.
- Fast media skriver inte om sådant. Media har Obama som sin gullegris. ”Honom ska vi inte kritisera”.
- I gamla tider kom ekonomiska nedgångsperioder rätt ofta. Och det var väl inte orimligt när Keynes (1936) sade att man då skulle spendera mera, med statliga medel, för att hålla systemet igång.
- Men det här missbrukades. Och fram till Reagan fick vi kriser vart tredje, fjärde år. Reagan och Milton Friedman (eller Arthur Laffer) ändrade detta. Sedan 90-talet har vi inte haft sådana regelbundet återkommande kriser.
- Men nu… En nationalskuld som vid årsskiftet var 103% av BNP, och bara växer - hur tänker Obama lösa det? Afghanistan-kriget sedan 2001, och Irak-kriget sedan 2003, inte är det väl de som förstörde ekonomin efter 2007? Och vad annars? - Fannie & Freddie? Lehman Brothers? Äh. Borde vara rätt måttliga saker i det stora USA-sammanhanget.
- I bokhyllan har jag ”Radical-in-Chief” (2010) av Stanley Kurtz. Obamas bakgrund. Har inte orkat läsa den; alltför eländig. Men jag borde kanske göra det…

Steve sa...

The Hoover Institute har en lång (52.46) intervju med Michael Barone (American Enterprise Institute) om republikanerna, om Obama och vad valet gäller.
- Fjärde avsnittet (som man når direkt) handlar om Obama, vem han är, vad han vill. Inte helt lätt att följa för mig. Men intressant. 9 minuter bara; man kan ta om det.
- Mot slutet sades att Obama nog ville ha någon sorts ”super-sized Sweden”. Man har inte riktigt följt med utvecklingen i vårt land! (Det som berör mig mest är att vi nu har friskolor! En riktig socialist skulle aldrig acceptera det.)
- Ni kan också nå intervju-avsnitten via National Review. Och där finns mycket intressant, lite äldre! (Jan 2011 och framåt.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.