03 mars 2012

Chevrolet drar ur kontaktenGovernment General Motors gör ett uppehåll av tillverkningen av Chevrolet Volt från mitten av mars till slutet av april. Man har sålt mindre än 8000 ex under 2011, vilket är långt ifrån den planerade försäljningen av 60.000 per år. 1300 anställda får stanna hemma under tiden.

Obama har gett GM mer än 50 miljarder från skattekistan (lån från Kina) och så sent som i januari detta år lobbade bilföretaget för att få mer bidrag

Många biltillverkare genom åren har testat marknaden med nya idéer. Någon som minns Kaiser eller Chryslers gasturbin bil? Wankelmotorn? Fords Edsel?
Borgwards Isabella var visst "hon som dansade en sommar" men ingen av dessa felspekulationer kostade skattebetalarna en dime.

Men Obama beslutade att alla ska köra el-bil så GM ska tillverka Volt, som inte säljer, har allvarliga säkerhetsproblem och kostar skattebetalarna massor med pengar.
Detta är verkligen "svågerpolitik". Företag ger pengar till politiska kandidater i utbyte mot gynnsam politiskt behandling. Gammaldags favorisering med hela makten av regeringen bakom.

En analys som granskar 18 statliga inblandningar, vad gäller Volt och som inkluderade lån, rabatter, bidrag och skattelättnader kommer fram till att varje bil som sålts hittills har kostat skattebetalarna 250,000 dollar. Det innefattar inte det faktum att General Motors för närvarande till 26 procent ägs av den federala regeringen.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Årets bil 2012 är utsedd. Vinnare: Opel Ampera/Chevrolet Volt.
/Obama

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.