15 mars 2012

Dantes gudomliga komedi

"Gherush92 är en organisation som åtnjuter status av särskild rådgivare i FN när det gäller utbildning, mänskliga rättigheter, konfliktlösning, rasism, antisemitism, islamofobi... etc."

Ovanstående förklaring låter skrämmande. Den påminner alltför mycket om det vanliga tomma kulturlösa humanistiska ordflöde, som man tyvärr ofta ser i NGO-företaganden och vissa universitetsfakulteter.

Denna organisation har nu kastat sig över Dantes Divina Commedia och kommit till slutsatsen att detta litterära verk helt eller delvis bör tas bort från lärdomsstudierna.

Källa: den italienska bloggen Lisistrata.com

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

FN eller UN eller Useless Nations... Dags att skrota hela "härligheten"!

Steve sa...

”Associazione Culturale Ebraica Gherush” vill få bort Dante, från skolorna till att börja med, för antisemitism och rasism. Det är en påstått judisk organisation som vill detta.
- “Boken framställer islam som en villolära och Muhammed som schismatiker, och talar om judarna som snåla, kalkylerande långivare och förrädare”, sade en talestant.
- “Profeten Muhammed blev föremål för ett hemskt straff [i boken] -- hans kropp delades så att inälvorna föll ut, en bild som förolämpar den islamiska kulturen”, sade hon också.
- Homosexuella fördöms som “mot naturen” och får ett evigt regn av eld i helvetet.
- “Vi talar inte om bokbränning, men vi vill ha det erkänt, klart och tydligt, att Commedia är rasistisk, islamofobisk och antisemitisk”, sade talestanten, fröken Sereni. (The Telegraph)
- Un ”ovvero razzismo istituzionale, mascherato da arte" säger Gerush92. ”Ett institutionellt rasistiskt verk, maskerat som konst.”

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.