09 mars 2012

Dubbelmoral

Den mest kände politiske radioprataren Rush Limbaugh har mött stark kritik efter att ha kallat en kvinna för "hora" (slut).
Det skedde i samband med att hon vädjade till Kongressen om förståelse för att kvinnliga studenter vid ett katolskt universitet måste få gratis (av skolans försäkring betalda) preventivmedel för att kunna studera effektivt. Limbaugh har senare bett om ursäkt för detta, men hela spektaklet fick så mycket publicering att Obama ansåg att han skulle haka på och fördöma Limbaugh.

Detta fick till följd att ordföranden för den konservativa gruppen Concerned Women for America ber om en förklaring till varför Obama inte officiellt förskjuter "en gemen kvinnohatare" som Bill Maher utan i stället tar emot 1 miljon dollar av honom till fonden Priorities for USA Action, en super PAC som stödjer Obamas omval.

Ordförande Nance sade i ett brev till Vita Huset att Obama och hans omvals-kampanj försöker avancera genom dubbelmoral och att Mr. Obama "bör offentligt ta avstånd från Priorities for USA" tills fonden skickar tillbaka Mahers pengar.

"President Obama kan inte inta den position vi såg på tisdagen, samtidigt som han skickar ut administrationens tjänstemän för att samla in pengar till en organisation som inte bara räknar en avskyvärd kvinnohatare som sin största enskilda givare, men vars chefer också aktivt skryter om att de har denne simple kvinnoföraktares stöd"

Nance citerar tillfällen då Maher, en komiker vars show sänds på HBO, kallat Sarah Palin en "dum fitta" (twat) och Palin och Rep. Michelle Bachmann för "tuttar" (boobs) och "två fjollor" (bimbos).
(tala inte om för någon att ni lärde er orden av mig!)

6 Kommentarer:

Steve sa...

Inför presidentvalet 2008 sade Ed Schultz på MSNBC att Sarah Palin krävde en ”bimbo-varning”. Att Laura Ingraham var ett ”högerfnask” (right-wing slut). Han kallade Demokraten Kirsten Powers för ”bimbo” (unga kvinnor som har ihop det med rika gubbar).
- Keith Olbermann (då MSNBC; nu på Al Gores lilla kanal) har sagt att konservativa S.E. Cupp borde ha aborterats av sina föräldrar; han ogillar med andra ord hennes åsikter. Han kallade Michelle Malkin ”köttfärs med läppstift”. Han diskuterade Carrie Prejean’s bröst på MSNBC (hon som sade att äktenskap är mellan en man och en kvinna).
- O.s.v. Om en konservativ säger något stötande blir murvlar jätteupprörda. När de själva säger samma eller värre saker hör det bara till en rationell politisk diskussion. Det är ovan nämnda Demokraten Kirsten Powers (syns på Fox News) som ger oss exemplen på hur kvinnor maltraiteras från vänsterhåll, i The Daily Beast, 4 mars.

Ann-Marie sa...

Fy dig Berit! ;o)

Berit sa...

Vi är aldrig för gamla för att lära oss dumheter

Steve sa...

Radio and Television Correspondents Association skulle ha årsmiddag, och bjöd in komikern Louis C.K., för att förgylla gemenskapen, murvlar emellan.
C.K. talar fritt och öppet. Om Sarah Palin, och hennes Down-barn: ”her f** retard making c**”. Eller ”the baby that just came our of her f** disgusting c**”.
C.K.:s råd till Palin: just ”stick your t** in its mouth and shut up”.
Han gillar henne inte riktigt, som ni förstår: ”I want to rub my father’s c** all over Sarah Palin’s fat t**”.
(C.K. har förstås hjärtat till vänster, så det han säger är egentligen alldeles rätt. Eller hur?)
Men Greta Van Susteren protesterade, och sade att den middagen skulle hon inte gå på.
Och då sade C.K. till Radio och TV Korrespondenterna att han plötsligt blivit upptagen, eller hur det nu var.
”Disgusting c**”, minsann…
FoxNewsInsider, 8 mars.

Ann-Marie sa...

Och tur är väl det?! Annars hade livet blivit alldeles för tråkigt....

Steve sa...

Michelle Malkin skriver 7/3 om ”The War on Conservative Women”. "Om jag fått en dollar för varje gång man kallat mig Manila-hora [hon är filipina] eller bar-fnask skulle det räcka för en biljett till Hollywood-for-Obama-konferensen. För HuffPo är ’hora’ mitt förnamn.’
- Det var Keith Olbermann, MSNBC, som kallade mig “a mashed up bag of meat with lipstick on it.” Det står han för ännu idag. Som bekant är han en frekvent Obama-gäst i Vita Huset.
- Playboy hade en gång en lista över de 10 konservativa kvinnor som behövde bli ’hate-f**ked’…
- Och numera har vi ju vänsterns krig mot Sarah Palin…"
-- Accuracy in Media 7 mars 2012. Michelle Malkin har en av de fem mest lästa konservativa bloggarna i USA, enligt senatsrepublikanerna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.