20 mars 2012

"Först ägnar man årtionden åt att rensa Sverige på kvicksilver, sedan sprider man ut det igen helt okontrollerat"

Det var en färdig uppgörelse utan någon som helst diskussion om riskerna, när EU:s tjänstemän beslutade om att förbjuda glödlampor. Inga studier av vad det skulle innebära för hälsan. Tänk om min lågenergilampa i källaren går sönder och kvicksilver sprids i alla skrymslen och vrår?

Kvalitén på ljuset är viktig. Glödlampor flimrar inte så man blir fnoskig. Nej, att rädda världens klimat var bara ett svepskäl, syftet med förordningen var att sätta konkurrensen ur spel för att ta emot mutor av kompisarna inom belysningsbranschen som ville sälja mer profitabla lampor. Tänk vilken vinst, hundra kronor per styck i stället för någon krona!

Glödlampsförbudet är ett dumhetens monument. Skräckpropagandan runt den "Av Människan Skapade Globala Uppvärmningen" handlar inte om vetenskap utan om politisk aktivism.

   Glödlampor och falska profeter

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Hmm- Först sätter EU strafftullar på billiga kinesiskttilverkade lågenergiglödlampor "för att skydda den inomunionska produktionen av dessa" (läs Osram och Philips- som har all sin tillverkniing av lågenergilampor i... Kina!). Sedan straffar de konsumenterna genom att tvinga medborgarna att köpa dessa...
Något är mycket, mycket skumt här...

Kattsand sa...

Man samlade nog in kvicksilvret för att man behövde det senare för att tillverka lågenergilampor :)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.