07 mars 2012

Göra en björntjänst?

Den här bilden cirkulerar just nu på nätet och det påminner mig om Florida där man har en lag som förbjuder matning av delfiner. Båtägare får inte längre transportera turister ut till havs, där de kan locka till sig delfiner genom att ge dem småfisk. Båtägaren riskerar 5000 dollar i böter och kan dessutom förlora båten.
Lagen om matningsförbud uppstod för en del år sedan, eftersom man upptäckte att delfinhonor som matades från båtar slutade lära sina ungar hur man jagar för föda.

Kan man jämföra detta med socialbidrag till människor som borde kunna försörja sig själva? Man "hindrar vad som borde vara deras normala aktivitet"?

De glömmer bort att lära sin avkomma att jaga?


4 Kommentarer:

Berit sa...

Björnarna blir dessutom aggressiva om de vant sig vid gåvor som sedan upphör. De bryter sig in i bilar, hus, tält och soptunnor...

Anonym sa...

Aha... nu förstår jag vad ordet "Animal" syftar på...
Men jag vill egentlgen inte kränka de riktiga djuren genom att jämföra med "djuren" vi har i importerat.

/AnnaPanna

pela68 sa...

Helt rätt
Jag har nog aldrig någonsin fångat så mycket fisk som jag gjorde under en sommar under mina universitetsstudier- uppe i Gällivare.
Jag formligen överlevde på Harr och öring (och lite tallbarrste´) i två månader.
Incitament!

pela68 sa...

Ehh-
Kom på en annan sak;
Det finns fanken i mig INGA vinteruteliggare i Gällivare!
Go figures...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.