27 mars 2012

Guldtackor, papperspengar, kvantitativ lättnadI februari 2002 var priset på guld 297 dollar/oz och silver 4.95 dollar/oz.
Under 2008 höll sig guldpriset runt 680 dollar och silver 9.75 dollar.
I går, den 27 mars 2012, kostade guld 1,689.75 dollar och priset på silver var 32.84 dollar.

Låt oss se nu, om vi utgår ifrån att ädelmetaller haft ett fast värde under denna tid, så var det i själva verket papperspengar som minskat sin köpkraft och inte ädelmetaller.

Vi kan "tacka" FED för försämringen av papperspengar / fiat valuta. De kommer inte att tacka oss för att vi låter dem stjäla från oss.

6 Kommentarer:

Steve sa...

Ikväll 22.30 visar SVT1 en ”dokumentär” om Sarah Palin av ”dokumentär-legenden Nick Broomfield”. (Citat denne: ”Dennis Potter once said watching my films was like watching somebody on the toilet”.)
- Palin trodde att man kunde se Ryssland från Alaska, börjar SvD-artikeln om detta. Horribelt! (’Diomede Islands -- vad är det?')
- Wikipedia: ”In the November election, Palin was outspent but victorious … ’Hon blev Alaskas första kvinnliga guvernör, och den yngsta … Större delen av sin tid var hon mycket populär med Alaskas väljare. Poller i 2007 visade att 93% resp 89% gillade henne, media kallade henne ’den populäraste guvernören i USA’. [Jay Nixon i MO var nr 2 med 56%] En poll i september 2008 [då hon var GOP vice-kandidat] gav henne 68%.’
- ”While there is no sales tax or income tax in Alaska, state revenues doubled to $10 billion in 2008.” ’Bridge to nowhere’ stoppades ($233 miljoner för bro till en ö med 50 invånare)… Etc.
- Invånarna i hennes hemstad Wasilla ville inte tala med Mr Broomfield, klagar han. Bara de som ogillade henne ställde upp.

Anonym sa...

Steve
Jag skrev idag en kommentar i en dagstidning om amerikanska och svenska medias mobbning av Sarah Palin bara för att hon är en vacker kvinna och republikan. De tog naturligtvis genast bort den. Det finns nämligen ingenting så objektivt, renhårigt och välmenande som svensk journalistik, så man förstår att de kände sig orättvist påhoppade.
SB

Steve sa...

Kommentaren försvann? Och du skriver som här, utan hysteri och påhopp? Det är flera snäpp värre än vad man väntar sig.
- 78% av svenskarna känner förtroende för Sveriges Radio, 74% för Sveriges Television enligt Medieakademin vid Göteborgs Universitet. Själv hade jag tv-licens några år kring 1980, men kastade sedan ut apparaten…
- I ungdomen sysslade jag med ”dx-ing”, radiolyssning. Man lärde sig då att det finns andra nyheter än de i svenska media.

Demokratbloggen sa...

Man kan ju faktiskt se Ryssland från Alaska. Det är ju bara ett sund som skiljer. Inte längre än mellan fastlandet i Sverige och till Öland.

http://tinyurl.com/c2fezmn


Av den anledningen sa murveln att hon inte visste att Afrika var en kontinent. I svensk TV visar man det sämsta av det sämsta för att det är så man argumenterar här. Folk har inte lärt sig att selektera ut fakta från skit.

Steve sa...

Opassande nyheter kan publiceras här ibland, ¿no? Då så: Tyska riksbanken accepterar inte längre obligationer (skuldsedlar) från Grekland, Portugal och Irland som ’betalning’. Wall Street Journal berättar, men vi icke-prenumeranter får nöja oss med att gå till National Review.
- Detta ökar gemenskapen bland Euro-länderna, eh?
- Kommer det här i (svenska) media? Mer än (kanske) Dagens Industri?

Steve sa...

Opassande 2: Argentina förbjuder nu bok-import – av ”hälsoskäl”! Det kan vara farligt att läsa en bok som har mycket bly i trycksvärtan! ”Om du sticker fingret i munnen när du läser en bok, kan det vara farligt”, förklarade Juan Carlos Sacco.
- Så nu är bokimport förbjuden. Om inte köparen kan bevisa att trycksvärtan inte innehåller mer än 0,006% bly!
- I praktiken är det fråga om att rädda landets ekonomi. Tullen har sniffande hundar som kan känna igen amerikanska dollarsedlar på lukten… Och man kräver att importörer exporterar för motsvarande summa! Så nu exporterar Porsche argentinskt vin, och Mitsubishi säljer jordnötter…
(Cato-at-Liberty, 29 mars)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.